Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantepli çocuklar 'Garanti ile Geleceği Kodla'dı

Garanti Bankası'nın çocukları dijital çağın gereksinimlerine daha donanımlı hazırlamaya destek olmak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiği 'Garanti ile Geleceği Kodla' projesinin yeni dönemdeki ikinci durağı Gazia

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:53
Kaynak: İHA
Gaziantepli çocuklar 'Garanti ile Geleceği Kodla'dı

Dijital okuryazarlığın temel bir beceri olarak kabul edildiği günümüzde, yeni nesillere 21. yüzyıl yetenek ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen faaliyetlere önem veren Garanti Bankası'nın Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile 2016 yılında hayata geçirdiği 'Garanti ile Geleceği Kodla' projesi, yeni dönem eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Çocukların dünyasını teknoloji ile zenginleştiren atölyelerde uygulanan kodlama ve robotik gibi eğlenceli içerikler aracılığıyla, günümüz için gerekli olan yetkinlikleri kazandırmayı hedefleyen proje, bu kapsamda 3 – 4 Kasım'da Gaziantepli çocuklar ve aileleriyle buluştu. 30 Ağustos İlkokulu'nda gerçekleşen eğitimlere 3. ve 4. sınıf öğrencileri katıldı.

2018 YILI EĞİTİMLERİ YENİLİKLERLE DEVAM EDİYOR

Çocuklar, atölyelerde birebir eğitim materyalleri ve eğitmenler eşliğinde aldıkları eğitim sayesinde, bir probleme çözüm bulmayı eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı buldular. Aynı zamanda algoritmik düşünce yapısını deneyimleyerek hayal ettiklerini somutlaştırmanın bir yolu olduğunu keşfeden öğrenciler, bir ürün tasarlama ve ekip çalışması ile bunu hayata geçirme şansını da yakaladılar.Bunu yanı sıra çocuklar atölye çalışmalarında eğitim görürken anne babalar da "Dijital çağda çocuk yetiştirmek" temalı seminere katılarak destek aldılar.

'Garanti ile Geleceği Kodla' projesinin bu yılki en önemli yeniliklerinden biri de çocukların yanı sıra projeye öğretmenlerin de dahil edilmesi oldu. Öğretmenler önce online sonra da yüz yüze eğitim alarak, sınıflarında da benzer uygulamaları hayata geçirebilecek ve eğitime katılan öğrencileriyle projeler geliştirebilecek bilgi birikimine sahip oldular.

VİZYONER VE YARATICI BİR YENİ NESİL İÇİN 'GARANTİ İLE GELECEĞİ KODLA'

Dijitalleşmeyi temel stratejisi kabul eden Garanti Bankası'nın bu projesi, teknoloji ile iç içe yaşayan Z kuşağının erken yaşlardan itibaren programlama dilinin temel prensiplerini öğrenmesi, 'Tasarım Odaklı Düşünme' becerisi kazanması ve donanımlı bir nesil olarak yetişmesi açısından büyük önem taşıyor.

Yeni neslin kodlama bilgisini içselleştirerek, vizyoner ve yaratıcı bir geleceğe yol almasına katkı sağlamayı hedefleyen 'Garanti ile Geleceği Kodla'nın yeni dönemdeki durakları Gaziantep'ten sonra Van, Eskişehir, Bursa, İzmir ve Samsun olacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.