Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantepli esnaflara bilgilendirme toplantısı

Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi (KİDEP) kapsamında Gaziantep’te esnaf ve sanatkarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:12
Kaynak: İHA
Gaziantepli esnaflara bilgilendirme toplantısı

Toplantı Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Oda Başkanları ve çok sayıda Esnafın katılımıyla gerçekleşti. SGK İl Müdürü Uzun, açılış konuşmasında Sosyal Güvenliğin önemi ve anlamı konusunda açıklamalarda bulundu. Ayrıca bu toplantının ülke genelinde sadece 15 ilde yapıldığı ve bu illerden birisinin Gaziantep olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sigortalı çalışmanın bir kul hakkı olduğunu söyledi. Oda Başkanı Küsbeoğlu, konuşmasında kayıtlı istihdamın artması ve kayıt dışılığın önlenmesi için çaba gösterdikleri bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışma gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Ardından Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Ünalan’ın Kayıtlı İstihdamın desteklenmesinin öneminden bahsederek bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini dile getirerek İl Müdürü Uzun’a ve Oda Başkanı Küsbeoğlu’na verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Programın sonunda kayıt dışı istihdam, sosyal güvenliğin önemi, sigortalılık yükümlülükleri ile genel sağlık sigortası halkında konusunda uzmanlar tarafından sunum yapılırken, program soru cevap kısmı ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.