Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEPLİ GENÇLER "15 TEMMUZ RUHUNU" YERİNDE YAŞADILAR

Büyükşehir Belediyesi İl ve ilçelere bağlı milli eğitim okullarının 10. sınıflarında okuyan ve bu yıl sonunu birincilikle bitiren 158 öğrenciyi hem ödüllendirmek hem de manevi değerleri katmak amacıyla Ankara ve İstanbul'a gezi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2019 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 14:17
Kaynak: İHA
GAZİANTEPLİ GENÇLER "15 TEMMUZ RUHUNU" YERİNDE YAŞADILAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı; "15 Temmuz Ruhunu" gençlere yaşatmak, doğru mesajlarla onları bilgilendirmek, vatan hainlerinin yapmış olduklarını yerinde görmek, kendi öz değerlerimize sahip çıkarak bilinçli bir davranış ve tutum içinde milli ve manevi duyguların pekiştirilmesi amacıyla bu yıl ilk defa '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri Anma' gezisi düzenledi.

İl ve ilçelere bağlı milli eğitim okullarının 10. sınıflarında okuyan ve bu yıl sonunu birincilikle bitiren 158 öğrenciyi hem ödüllendirmek hem de manevi değerleri katmak amacıyla Ankara ve İstanbul'a gezi yapıldı.

Öncellikle 15 temmuzun gününün mimarlarından Şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etmek için Niğde'nin Bor ilçesinin Çukurca Köyü'ne gidildi.

Şehidin kabri başında duygulu anlar yaşanyan öğrenciler, dualar eşliğinde helallik istediler. Bu kısa ziyaretin ardından Ankara'ya geçen öğrenci topluluğu Ankara turunda; merkezi yönetimi yerinde görmek için Türkiye Büyük Millet Meclisini gezme imkânı buldular. Rehber eşliğinde meclis salonlarını gezen grup, 15 Temmuz gecesi bombalanan ve şuan ilk günkü gibi muhafaza edilen yerler tek tek gösterildi.

Akabinde Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü'nün Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi ziyaret edildi. Kısa bir yemek molasından sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatğahı olan Anıtkabir'e gidildi. Anıt Mezar önüne varıldığında, askerlerin nöbet değişimi saatine denk gelen öğrencilerin meraklı bakışları görülmeye değerdi.

Beştepe Millet Camii ve Kültür Merkezi'ni de ziyaret eden öğrenciler, darbede zarar gören araçların sergilendiği alanı gezerken şaşkınlıkları ve üzüntüleri gözlerinden okunuyordu.

Kısa bir Ankara Kalesi civarı ve Hamamönü gezintisini bireysel olarak yapan geçler, İstiklal Marşımızın yazıldığı ve şuan Mehmed Âkif Ersoy Müzesi olarak kullanılan Tâceddin Dergâhını da ziyaret ettiler.

Ankara'dan ayrılmadan önce panoramik tur (Ulus, Tandoğan, Kızılay, Kuğulu Park çevresi, Gençlik Park çevresi ve bakanlık binaları) yapılarak belli noktaların akılda kalmaları sağlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜLER

Daha sonra İstanbul'a geçen grup, İstanbul gezisine 1453 Panoramik Müze ile başladı. Daha sonra Sultan Ahmet Camii ve Ayasofya Müzesi ziyaretleri ile devam edildi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Abidesi ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görme mutluluğunu yaşan öğrenciler, ayaküstü sohbet imkânı da buldular.

İstanbul gezisinin sonuna doğru 15 Temmuz Şehitler Derneği'nin düzenlediği "15 Temmuz Gazisi Buluşma" programına katılan gençlerimiz Gazi Abdullah Ersoy ile birebir sohbet etme imkânı buldular. Hüzünlü anların da yaşandığı programda vatan, bayrak ve millet aşkı gençlerde iyice perçinleşti.

Üç günlük gezinin sonunda Gaziantep'e doğru hareket eden öğrenci grubu, akıllarından silinmeyeceği ve hep güzel bir anı olarak kalacağı milli ve manevi gezinin sonunu Gaziantep İstasyon Meydanı'nda bulunan İstasyon Parkı'nın içerisindeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi turuyla sonlandırdı.

Katılımcıların Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür mektupları yazmaları gezinin önemini bir kere daha hissettirdi. Geziye katılan öğrencilere, gezinin planlanması ve tamamlanması için emek veren personellere teşekkür eden Gençlik ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, bu tür etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.