Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazianteplilerden lobi atağı

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu, Gaziantep'in tanıtımı amacıyla atağa geçti. Gaziantep'in değerlerinin tanıtılması için Büyükşehir statüsündeki 30 ilde Gaziantep Tanıtım Günleri düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 00:19
Kaynak: İHA
Gazianteplilerden lobi atağı

2017'DE 132 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Özaygut, güçlü bir Gaziantep lobisinin oluşturulması için yola çıktıklarını belirterek, "18-23 Eylül tarihleri arasında Kocaeli'nde Gaziantep Tanıtım Günlerini altıncı kez düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezinde 132 bin kişinin ziyaret ettiği tanıtım günleri bu yıl daha geniş bir organizasyonla gerçekleştirilecek. Tanıtım günlerinde, Gaziantep'le ilgili merak edilen ne varsa, her şey olacak. Başka şehirlerde yaşayanlar Gaziantep'te ne görmek istiyorsa tanıtım günlerinde de olacak. Bakırcılıktan tutun da baklavaya, kebaptan tutun da Elmacı Pazarına kadar her şey tanıtım günlerinde olacak" diye konuştu.

30 İLDE GAZİANTEP TANITILACAK

Tanıtım Günlerinin Gaziantepli olan ya da olmayan tüm vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünün altını çizen Genel Başkan Hasan Özaygut, şöyle devam etti: "Halk artık bizim düzenlediğimiz tanıtım günlerine aşina oldu, benimsedi. Her yıl takip etmek istiyorlar. Bu nedenle de nereye gitsek tanıtım günlerini soruyorlar. Şimdi hedefimiz Türkiye genelindeki büyükşehir statüsündeki 30 ilde tanıtım günlerini düzenlemektir. Amacımız, Gaziantep lobisini daha aktif hale getirmek, Gaziantep'i görmek, yaşamak isteyenlere bir nebze de olsa Gaziantep'i yaşatmaktır.

LEZZETLER YARIŞACAK

18-23 Eylül tarihleri arasında Kocaeli'nde gerçekleştirilecek olan Gaziantep Tanıtım Günlerini, Uluslararası Gastronomi ve Eğitim Derneği ile birlikte düzenleyeceğiz. Tanıtım günleri kapsamında düzenleyeceğimiz yemek yarışmasının jüri ve yarışmacılarının bir bölümü yurt dışından katılacak. Ayrıca, etkinlikler kapsamında iki konser ile halk oyunları yarışması organize edeceğiz. Uluslararası Gastronomi ve Eğitim Derneğimizin Başkanı Mehmet Kaplan ve Gazidans Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kuş başkanlarımız aylardan beri yoğun bir şekilde yarışmaların hazırlığını yapıyor. İkisine de teşekkür ediyorum. Tanıtım günlerine vatandaşlarının katılımının yoğun olması bizleri mutlu ediyor. Gaziantep'le ilgili Türkiye'nin her yerinden talep geliyor. Gaziantep'in tarihini, kültürünü, gastronomisini merak ediyorlar. Adeta merak edilen bir şehir olduk.

MİLLET KENETLENİYOR

Bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliğimize, toplumsal dayanışma ve kaynaşmaya da katkı sağlamış oluyoruz. Ülkemize özellikle ekonomik abluka ile diz çöktürülmek istendiği bir ortamda, bu tür kültürel etkinliklerle birlik ve beraberliğimize katkı sağlıyoruz. Etkinliklerimize Gaziantepli olsun olmasın herkes yoğun ilgi gösteriyor. Orada kenetleniyorlar. Bu yıl düzenleyeceğimiz etkinlikte sosyal projelerimiz de var. Engelli dernekleri yoğun katılımla etkinlikte yer alacak. Ayrıca, Gaziantepli kadınların el emeği göz nuru ürünleri de bu etkinlikte görücüye çıkacak."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.