Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP’TE İKİ OKUL DAHA HİZMETE ALINDI

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyası devam ederken bir yandan da okulların açılışı gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2020 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:51
Kaynak: İHA
GAZİANTEP’TE İKİ OKUL DAHA HİZMETE ALINDI

Şahinbey İlçesinde yapılan 18 derslikli Güneykent İlkokulu ve 16 derslikli Güneykent Ortaokulu törenle eğitim öğretime açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, Derya Bakbak, Ali Şahin, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Abdullah Nejat Koçer, Ali Muhittin Taşdoğan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Vali Davut Gül, açılışta yaptığı konuşmada, Gaziantep’te son 2 yılda 112 tane okul yapıldığını belirterek “ 112 okulda toplam 2 bin dersliği açtık. Bunun yanında 23 tanesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinden, 33 tanesi Büyükşehir Belediyesi destekleri ile yapılan 53 tesisimiz şehrimize kazandırıldı. İnşaatı devam eden 10 taneyi de eklersek 66 tane spor tesisine kavuşmuş oluyoruz. Spor Şehri Gaziantep, sadece sloganla değil fiziki yapısını da desteklemiş oluyoruz” dedi.

Konuşmasında ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasını da hatırlatan Vali Gül, “Son on beş yılda 15 bin yeni derslik yapıldı. İnşaatı devam eden 2 bin 650 derslik kapasiteli 109 okulumuz var ama buna rağmen eksiğimiz var. Bunlara ilave bizim yaklaşık 5 bin dersliğe ihtiyacımız var. Burada da Gaziantep’in gönlü zengin hayırseverlerine iş düştü ve 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyasını başlattık. Geçen hafta 4 okulun protokolünü imzaladık. Önümüzdeki hafta 4 okulun daha protokolünü yapacağız. Her birimiz sadece para vermiyor gönlünü veriyor, bu memleketin sorunlarının bir ucundan tutuyor” diye konuştu.

Eğitim noktasında belediyelerin önemli katkılar sunduğunu aktaran Vali Gül, “En son tablet ihtiyacı olduğunda 20 bin Büyükşehir, 20 bin Şahinbey Belediyesi, 10 bini Şehitkâmil Belediyesi ve 10 bin OSB olmak üzere bir günde 60 bin tabletin finansmanının sağlandığını söyledi, alım süreci tamamlanarak tabletlerin kısa zamanda temin edileceğini ifade etti.

Okulum temiz sertifikası ile okullarımızın Pandemi sürecine hazır olduğunu da anımsatan Gül, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 milyonluk bir finansman ile 500 okulun “Okulum Temiz” sertifikası aldığını, kalan 600 civarı okulun ise Valilik imkânları ile alındığını aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep Modeli dediğimiz birlikte iş yapma kültürü ile şehrimize çok güzel eserler kazandırılıyor. Eğitimde önce insan dedik. Sayın Valim ile birlikte ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ diye herkesin fikren, zikren yetişmesi için büyük bir gayret gösteriyoruz. Aslında Türkiye Cumhuriyeti fırsat eşitliğidir. Bize düşen şey sadece kendi evlatlarımız için değil, bize emanet edilen 2 milyon için, 1 milyon genç, 600 bin öğrencinin hakkını vermek için büyük bir aile ruhu ile çalışıyoruz” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Gaziantep’in eğitim noktasındaki açığını kapatmak için şehrin vekilleri olarak çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Son yıllarda en büyük bütçe Milli Eğitime ayrıldı. 2002 yılından bu yana Gaziantep’in Milli Eğitimdeki açığını kapatmaya çalışıyoruz ve olağanüstü gayretler sarf ettik. İlgili mercilere bu durumu her zaman ilettik ve son beş yılda vekil arkadaşlarımızla, Sayın Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu konuyu anlata anlata çözdük ve hiçbir şehre verilmeyen kaynaklar Gaziantep’in emrine sunuldu. Sayın Valimin başkanlığında da ciddi bir eğitim seferberliği başladı ve okullaşma oranımız arttı” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Gaziantep’te eğitim ihtiyacı hızla toparlanıyor. Bu ihtiyacı çok hızlı bir şekilde kapatıyoruz. 109 tanesi okul inşaatı, 9 atölye, 7 pansiyon, 9 tane spor salonu olmak üzere toplamda devam eden 132 tane projemiz var. Bu projelerin inşaatı hızla devam ediyor ve biz neredeyse haftada bir iki okul teslim alıyoruz” dedi.

Konuşmalar sonrasında müzik, beceri tasarım atölyeleri, laboratuvarı, oyun odaları, konferans salonları ve ferah sınıfları ile Gaziantep’e kazandırılan iki okulun açılışı yapıldı.

Açılışın ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere başarı temennisinde bulundular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.