Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP’TE “İNSANLIĞI BİRLEŞTİREN GÖNÜLLÜLER’’ PROJESİ

Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği İnsanlığa örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2018 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 01:11
Kaynak: İHA
GAZİANTEP’TE “İNSANLIĞI BİRLEŞTİREN GÖNÜLLÜLER’’ PROJESİ

Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği ( http://www.geged.org) 2007 yılında bir grup öğretmen ve çeşitli Avrupa ülkelerinde EVS yapmış olan bir grup gönüllü tarafından kurulmuştur. GEGED, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Eurodesk, Erasmus+ işbirliği ile çalışmalar yürütmekte ve gençlerin çeşitli aktiviteler ile kişisel gelişimlerini desteklemektedir.

Gaziantep’te yaşamlarını sürdüren mültecilerin barınma, eğitim ve sağlık gibi kişisel problemlerinde sıkıntılar çekmekte ve sosyal uyum sorunu yaşamaktadırlar. Mültecilerin hayatında sosyal, kültürel ve dil açısından oldukça fazla değişim gerçekleşmektedir, GEGED sosyal uyum çalışmaları yapmakta ve mültecilerin yaşadığı sorunları en aza indirgemeye gayret etmektedir. Türkiye Ulusal Ajansı (http://www.ua.gov.tr ) tarafından hibeyle desteklenen “İnsanlığı Birleştiren Gönüllüler’’ projesini hayata geçirerek Tunus, Ürdün, Mısır, Fas, İtalya, Romanya, Litvanya, Ukrayna, Portekiz, Almanya ve Polonya ülkelerinden gelen uluslararası ve yerel gönüllü gençler aracılığı ile Gaziantep’te yaşamlarını sürdüren mülteci bireyler ve ev sahibi halkın entegrasyon gelişimlerini güçlendirmek adına sosyal uyum çalışmalarına başlamış bulunmaktalar.

Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aslan Özaslan 30 ay sürecek projenin kapsamında toplam 60 kişilik yerel ve uluslararası bir gönüllü ordusu ile Gaziantep’te okullaşma, eğitimde motivasyon eksikliği ve sığınmacı çocukların sosyalleşme sorunlarının azaltılması konularında yapılacak faaliyetlerde hep birlikte mücadele vereceklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.