Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep'te konut satışı hız kesmiyor!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mayıs ayı konut satış istatistiklerine göre, Gaziantep'te geçtiğimiz ay içerisinde 2143 konut satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:57
Kaynak: İHA
Gaziantep'te konut satışı hız kesmiyor!

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları 2016 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,4 oranında artarak 114 bin 800 oldu. Konut satışının arttığı illerden biri olan Gaziantep'te ise Mayıs ayında 2143 konut satıldı. Gaziantep'te 2015 yılı Mayıs ayında ise 1997 konut satışı gerçekleşmişti. 2016 Yılının ilk 5 aylık döneminde de konut satışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. 2015 Yılının Ocak-Mayıs döneminde 9726 konut satılırken, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 9 bin 756 konut satıldı.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, Gaziantep'teki konut satışlarını değerlendirdi. Uğur Tosun, Gaziantep'in Türkiye gayrimenkul sektöründe özel ve önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Gaziantep, gerek hızla artan nüfusu, gerekse de ekonomik potansiyeli ile Ortadoğu'nun önemli merkezlerinden birisi. Hem bölge illeri hem de komşu ülkeler açısından bir çekim merkezi. Gaziantep'teki gayrimenkul yatırımlarının karlılık oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olması, İstanbul ve Ankara gibi batı illerindeki yatırımların da Gaziantep'e yönelmesine yol açıyor. Bu durum kent ekonomisinin canlı kalmasını sağlıyor. Gaziantep'te gayrimenkul sektörünün her şeye rağmen canlılığını koruması, konut satışlarının artarak devam etmesi, ekonominin ve sektörün geleceği açısından umut verici bir durum" diye konuştu.

Dört kıtada 97 ülkede faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük gayrimenkul firması olan RE/MAX'in Gökçem ofisinin Broker/Owner'ı Uğur Tosun, gayrimenkulün her dönemde karlı bir yatırım aracı olduğuna da dikkat çekerek, konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Gayrimenkul diğer yatırım araçlarına göre riski en düşük olanıdır. Riskinin düşüklüğünün yanında çoğu zaman da karlılık oranı da en yüksektir. Güvenli bir yatırım aracı ve yüksek gelir elde etmek isteyen yatırımcılara gayrimenkul sektörünü tercih etmeyi öneriyoruz. "

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.