Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te organ bağışı kampanyasına destek

Gaziantep Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Organ Bağışı haftası nedeniyle “Bir Bağış Bir Hayat Kurtarır” sloganı ile organ bağışının önemine dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:26
Kaynak: İHA
Gaziantep’te organ bağışı kampanyasına destek

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Organ Nakli Öğrenci Topluluğu (ONÖT) tarafından hastane içerisinde kurulan stant, hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları tarafından ilgi gördü. Standa başvuran herkese organ bağışı ile ilgili bilgiler verilip, broşürler dağıtıldı. Bağışta bulunmak isteyenlerin ise kaydı alındı.
Standa olan ilginin yoğun olduğunu belirten, Organ Nakli Öğrenci Topluluğu Başkanı Deniz Saçlı, “Topluluğumuz 2012 yılında Doç. Dr. Murat Taner GÜLŞEN tarafından kuruldu. Farkındalık amaçlı kurulmuş olan bu topluluk öğrencilerden oluşmaktadır. Öğrenci topluluğu olarak organ bağışı ile ilgili birçok etkinliğimiz oldu. Bu standı ise her yıl olduğu gibi insanları organ bağışı ile ilgili bilinçlendirmek amaçlı kurduk. Önceliğimiz vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilinçlendirmektir. Onlardan, bu bilinci elde ettikten sonra organ bağışlamalarını talep ediyoruz. Bu etkinliklerimiz bu hafta ile sınırlı kalmayacak. “Bir bağış bir hayat kurtarır” diyerek çıktığımız bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.