Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te yaşam fotoğraflandı

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD)’ın 30.kuruluş Yılı etkinlikleri çerçevesinde açılan ‘Gaziantep’te Yaşam’ konulu fotoğraf sergisinde Gaziantep’in sosyal, kültürel ve tarihsel yaşamı fotoğraf karelerine aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:59
Kaynak: İHA
Gaziantep’te yaşam fotoğraflandı

Gaziantep’in ilk Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD)’ın   30. Kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Gaziantep’te Yaşam’ konulu fotoğraf sergisi, Kültür ve Turizm il Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Uğur Kalkan ve çok sayıda fotoğraf sanatçısının katılımı ile açıldı.

Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, açılışta yaptığı konuşmasında fotoğrafın geçmişten geleceğe bir köprü ve çok iyi bir tanıtım aracı olduğunu söyledi. Öztürk, “Gaziantep’in her anlamdaki güzel yönlerini fotoğraf kareleri belgeleyen ve zamanı durduran fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep’in güzel fotoğraf karelerini medyada veya sosyal medyada gören insanlar buralara turistik gezi düzenliyorlar. Dolayısıyla fotoğraf sanatçıları turizme büyük katkı sağlıyorlar. Sergiye emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergide konuşan GAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yelken, Gaziantep’teki fotoğraf sanatının gelişmesi için çeşitli çalışmalar ve projeler yürüttüklerini söyledi. Yelken “Gaziantep’in sosyal, kültürel ve tarihsel yaşamını fotoğraflarla geleceğe aktarmak istiyoruz. Bu anlamda da fotoğraf önemli bir belge niteliği taşımaktadır. Dernek üyesi arkadaşlarımızla birlikte Gaziantep’i tanıtan ve güzelliklerini ortaya koyan bir sergi açtık. Bu sergiye tüm Gazianteplileri bekliyoruz.” diye konuştu.

GAFSAD olarak temel fotoğraf eğitimlerinin yanı sıra, her perşembe dernek gösteri salonunda fotoğraf gösterisi ve söyleşisi de yaptıklarını anlatan Yelken, “Zaman zaman Usta fotoğraf sanatçılarını Gaziantep’e davet ederek onların bilgi birikimi ve tecrübelerinden faydalanıyoruz. Hafta sonları çevre il ve ilçelere çekim gezileri yapıyoruz. Bu anlamda da fotoğraf severleri derneğimize bekliyoruz” şeklinde konuştu

Yrd. Doç.Dr. A. Beyhan Özdemir, Abdullah Bulut, Ahmet Küçükaydın, Prof. Dr Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Öğr. Gör. Bayram Bozhüyük, Cuma Kara, Deniz Yücel, Ebru Sarıkaya, Esin Erim, Ferhan Çetindağ, Fırat Kıztanrı, Halil Gül,Hasan Yelken, İhsan Üçtaş,Mehmet Budak,Mesut Özeren, Meryem Demirci, Mete Kışlal, Murat Demirkıran, Müslüm Yaşargün, Nezahat Çiçek, Ozan Kalendergil, Ramazan Haskanlı, Saadet Dikici, Sezi Yelken, Tuncer Nazlı, Yakup Yener’in fotoğraflarının yer aldığı‘’ Gaziantep’te Yaşam’’ konulu sergi Gaziantep Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda 26 Şubat - 6 Mart 2018 tarihleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.