Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gezginler için Popüler Başkent Uçuşları ve Gezi Rehberi

Gezginler için farklı ülkeler, yeni şehirler ve değişik mekanlar keşfetmek büyük bir keyiftir. Popüler başkent uçuşları 2022 için yeni bir seyahat planı yapmak isteyen gezi tutkunlarına ilham olacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2022 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:11
Kaynak: İHA
Gezginler için Popüler Başkent Uçuşları ve Gezi Rehberi

Pegasus, yeni ülkeler keşfetmek isteyen misafirlerine ucuz uçak bileti fırsatları sunuyor. Ülkelerin tarihi dokusunu, eşsiz doğasını, ihtişamlı yapılarını yakından görmek isteyen gezginler için ekonomik fiyata seyahat edebilmek önemli bir ayrıcalıktır. Sen de Pegasus’un internet sitesinden seyahat planına uygun uçak bileti ara, ekonomik seyahat etmenin rahatlığını yaşa! Farklı rotalar keşfetmek istiyorsan, hemen uçak bileti satın al ve yeni yılı yeni rotalarla taçlandırmanın tadını çıkar.

Büyük İlgi Gören Başkentler ve Gezi Rehberi

Ülkelerin yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören başkentleri her gezginin mutlaka görmesi gereken lokasyonlar arasında bulunur. İşte ülkelerin büyük ilgi gören başkentleri ve gezi rehberi…

- Berlin: Almanya’nın başkenti olan Berlin, yılın her döneminde yerli ve yabancı birçok turistin vazgeçilmez rotaları arasında yer alır. Kültürel etkinlikleriyle popüler olan şehir, aynı zamanda Almanya’nın en büyük kenti olarak da bilinir. Renkli gece hayatıyla gezginlerin favori şehri olmayı başaran Berlin; konserleri, partileri ve festivalleriyle ün salmıştır. Berlin’e gelen gezginler tarafından görülmeye değer başlıca lokasyonları; Brandenburg Kapısı, Checkpoint Charlie, Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi, Berlin duvarının kalıntılarının sergilendiği East Side Gallery ve yeni Reichstag binası olarak sıralamak mümkün. 

- Kiev: Ukrayna’nın başkenti olan Kiev, büyük parklarıyla gezginleri büyülemeyi başaran bir şehirdir. Birçok turistik lokasyona sahip olan şehir, doğası ve tarihi yapılarıyla gezi tutkunlarına unutulmaz bir seyahat deneyimi vadeder. Kiev’de Bila Tserkva kasabasında yer alan Alexandria Parkı, ailece seyahat eden gezginlerin keyifli vakit geçirebilecekleri destinasyonlardan biridir. Kiev’e seyahatinizde; Maidan Nezalezhnosti (Özgürlük Meydanı), Aziz Sofya Katedrali ve Mariyinsky Sarayı gezip görmeniz gereken başlıca adreslerdendir.

- Kahire: Mısır’ın başkenti olan Kahire, gezginlere unutamayacakları bir seyahat deneyimi vaadediyor. Mısır denildiği zaman akla ilk olarak gelen Mısır Piramitleri, başkent Kahire’de yer alır. Sayısı yüzü aşkın olan irili ufaklı bu yapıların en meşhur olanı Keops Piramidi’dir. Kahire’de Gize bölgesinde yer alan bu piramit, Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak kabul edilir. Bölgedeki Basamaklı Piramit ise, Kahire’de inşa edilen ilk piramit olarak anılması yönüyle oldukça değerlidir. 

- Moskova: Rusya’nın göz kamaştıran başkenti Moskova, yılın her döneminde yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Dünyaca ünlü markaların bulunduğu alışveriş merkezleri, sanat galerileri ve enfes lezzetlerin yer aldığı restoranlarıyla gezginleri kendine hayran bırakan başkent, görülmeye değer başlıca lokasyonlar arasında bulunur. Moskova’yı ziyaret eden gezginlerin mutlaka uğraması gereken başlıca adresleri; Tarihi Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı, Puşkin Anıt Müzesi, Tolstoy’un Evi, Dostoyevski’nin Evi, Mayakovski Müzesi ve Tretyakov Devlet Galerisi olarak sıralamak mümkün. 

- Londra: Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Londra, Batı Avrupa’nın en büyük metropol alanına sahiptir. İngiltere’nin başkenti olan şehir, modaya yön veren yanıyla da ilgi odağı olmayı başarır. Modayla yakından ilgilenen gezginler Soho, Covent Garden ve Bloomsbury gibi gözde semtleri ziyaret edebilirler. Londra’yı ziyaret eden gezginler; British Museum, Big Ben, Piccadily Circus ve Westminster Abbey gibi lokasyonları da mutlaka ziyaret etmeli. 

- Paris: Fransa’nın başkenti olan Paris, her gezginin mutlaka görmesi gereken başlıca adresler arasında yer alır. Tarihi ve mimari yapılarıyla göz kamaştıran rüya şehir, etkileyici görünümüyle görenler kendisine hayran bırakır. Üst düzey konaklama, yeme-içme ve eğlence olanaklarına sahip olan şehirde gezginler unutulmaz anılar biriktirme fırsatı elde ederler. Sen Nehri’nde tekne gezintisi yapmak, Louvre Müzesi’nde sanat galerilerini dolaşmak ve Champs-Elysees’te alışveriş yapmak gezginlere kendilerini iyi hissettirecek belli başlı detaylardır.

- Madrid: İspanya’nın başkenti olan Madrid; enfes lezzetleri, ihtişamlı mimarisi, eğlenceli gece hayatı ve görülmeye değer müzeleriyle gezginlere muhteşem bir gezi vadeder. Madrid’te gezginlerin keşfetmek isteyecekleri birçok meydan, tarihi yapı ve alışveriş caddeleri bulunur.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.