Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GİRİŞİMCİLER WEBİNAR’DA BULUŞTU

Dünya genelinde pandemi süreci devam ederken Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde “Silikon Vadisi Ekosistemi” konulu; internet üzerinden sesli ve görüntülü eğitim, toplantı ve sunumlar yapabilmeye olanak sağlayan bir “Webinar” gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2020 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 10:53
Kaynak: İHA
GİRİŞİMCİLER WEBİNAR’DA BULUŞTU

GİRİŞİMCİLER WEBİNAR’DA BULUŞTU

Program kapsamında Silikon Vadisinde yer alan önemli şirketlerin yöneticileri ve kendi girişimlerini hayata geçirmiş girişimcileri bir araya getirdi. Program kapsamında inovasyon, girişimcilik, gelişen teknolojiler ve yatırım fırsatları üzerine webinar değerli katılımcıların seminerleriyle yapıldı. Kaliforniya Devlet Üniversitesinden Dr. İzzet Darendeli, Cisco San Francisco’dan Aydın Bırık, Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gelişibu.com ve Davetly.com Kurucusu Kadir Yunus Enli ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinden Dr. Mehmet Sakin yer aldı.

SİLİKON VADİSİNDEKİ FIRSATLAR VE RİSKLER DEĞERLENDİRİLDİ

Programda ilk bölümde girişimciler kendi girişim ve deneyimlerinden bahsettiler. Sonraki kısımda ise Silikon Vadisinin sunduğu fırsatlar ve riskler üzerine değerlendirmelerde bulundular. Kadir Yunus Enli girişimciliğin tanımı, girişimleri bekleyen zorluklar, ne zaman yatırım almaları gerektiği ve finans yönetimi konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tamer Yılmaz girişimcilik ekosisteminin oluşmasında eğitim sisteminin ve Üniversite - Sanayi işbirliği nasıl kurgulanmalıdır konularını değerlendirdi. Bir diğer konuşmacı Dr. İzzet Darendeli uzun yıllar vadide şirketlere danışmanlık yapmış birisi olduğunu belirterek yıkıcı inovosyon ve girişimcilik üzerine önemli gözlemlerini paylaştı. Cisco şirketinde çalışmalarını sürdüren Aydın Bırık ise Türkiye’deki ekosistemle vadideki ekosistem hakkında konuştu. Vadideki büyük ölçekteki şirketlerin pandemi sonrasında nasıl etkilendiklerini ve bu etkilenmelerden kaynaklı değişimlerden bahsetti. Programın son kısmında ise katılımcılardan gelen sorular değerlendirilerek webinar sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.