Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV’liler Anıtkabir’de

Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret eden GKV Özel İlkokulu Öğrencileri ziyaretin ardından Ankara'nın çeşitli yerlerinde incelemelerde bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:42
Kaynak: İHA
GKV’liler Anıtkabir’de

İki gün süren Ankara ziyaretinin ardından öğrenci ve velilerden oluşan GKV’li kafile Gaziantep'e döndü. 
Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve velileriyle birlikte gittikleri Ankara’da önce Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular. Anıtkabir ziyaretinde duygusal anlar yaşayan öğrenciler burada sergilenen Atatürk'e ait eşyaları incelerken Anıtkabir’in çeşitli bölümlerini de gezme şansı yakaladı. Başkent Ankara’yı rehberler eşliğinde gezen öğrenciler Cumhuriyet’in ilk meclis binası olan birinci TBMM binasını da ziyaret ettiler. Maden Tetkik Arama Müzesinde ayrıca öğrenciler güneş sistemi ile ilgili bilgi aldılar ve gök taşı, uzaydan getirilen taş parçası, dinozor iskeleti, Türkiye'nin flora ve faunası sergisini gezdiler. 
İsmet İnönü’nün yaşadığı ev olan Pembe Köşk’ü ziyaret eden öğrenciler İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ile sohbet etme şansı buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.