Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV'liler Ankara'yı mercek altına aldı

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri Ankara'ya çıkarma yaparak incelemelerde bulundu. Ankara'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen GKV'liler Anıtkabir'i de ziyaret ederek Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 18:32
Kaynak: İHA
GKV'liler Ankara'yı mercek altına aldı

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu üçüncü sınıf öğrencileri Ata'ya olan saygılarını göstermek üzere Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdiler. Atatürk'e duydukları büyük sevgi ve saygının, cumhuriyete olan bağlılıklarının bir ifadesi olarak yaptıkları Ankara gezisinde öğrenciler ve veliler hayatları boyunca unutamayacakları anlar yaşadılar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı, Anıtkabir'i ziyaretleri sonrasında 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye ait Pembe Köşk'ü de ziyaret ettiler ve İsmet İnönü'nün kızı Özden İnönü Toker ile sohbet etme şansı buldular. Atatürk Orman Çiftliğinde yer alan Atatürk evini de ziyaret eden öğrenciler Atatürk'ün hayatına dair pek çok şey öğrendiler. Ayrıca Birinci ve İkinci Meclis binalarını da gezen GKV'liler Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun en önemli tarihi mekânlarını yerinde inceleme fırsatı buldular.

Gezi ekibi, Ankara gezisi süresince Maden Tetkik Arama ve Enerji Parkına, tarihi Ankara evlerine, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını kaleme aldığı evine gitmeyi de ihmal etmediler. Son olarak Ters Ev ve Akvaryum gezilerini yapan Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri yerinde ve yaşayarak öğrenmenin mutluluğu ile Gaziantep'e döndüler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.