Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV'liler mesleki tanıtım gezisinde

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mesleki tanıtım çalışmalarına düzenlediği çeşitli söyleşilerle devam ederken öğrencilerini sahaya indirerek alan incelemesi yapmayı da sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2019 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:17
Kaynak: İHA
GKV'liler mesleki tanıtım gezisinde

Türkiye'nin alanında ki en büyük çimento fabrikalarından birisi olan ve ülke ekonomisine önemli katma değer sağlayan Narlı'da ki ÇİMKO Çimento Fabrikasını ziyaret eden öğrenciler mühendislerden sektörle ilgili bilgiler alarak merak ettikleri konuları sorma şansı buldu.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri tarafından öğrencilerine yönelik düzenlenen mesleki tanıma gezileri devam ederken öğrenciler bu kez rotayı Türkiye'nin en önemli çimento fabrikalarından birisi olan ÇİMKO Çimento Fabrikasına çevirdi. GKV Özel Liseleri Kimya Öğretmeni Ömer İlkbaşaran rehberliğinde 11.sınıf öğrencilerinden oluşan kafile Narlı'da bulunan ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan ÇİMKO Çimento Fabrikasında incelemeler yaptı. Öğrenciler fabrikaya ait kimya ve fizik laboratuvarları, ARGE merkezi, kontrol merkezi üniteleri gibi çeşitli kısımları inceleme fırsatı bulurken merak ettikleri konuları uzmanlara sorarak bilgi aldı. GKV Özel Liseleri Kimya Öğretmeni Ömer İlkbaşaran, bölgenin en büyük ve en teknolojik çimento fabrikasına yapılan bu ziyaretin, öğrencilerin mesleki tercihleri konusunda son derece verimli bir gezi olduğunu belirtti. Kimya branşını ilgilendiren bu tür gezilerin ve aktivitelerin ileriki yıllarda da devam edeceğini belirten Ömer İlkbaşaran, meslek seçiminde yaşayarak öğrenmenin olumlu yönlendirmelerden biri olacağını kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.