Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV'liler Midas'ın Kulakları müzikalinde

Devlet Operası ve Balesi Mersin Sahnesi'nde sahnelenen '' Midas'ın Kulakları'' adlı müzikali izleyen GKV Özel Ortaokulu öğrencileri gün boyu Mersin'in tarihi ve kültürel güzelliklerini de keşfederek incelemeler yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:15
Kaynak: İHA
GKV'liler Midas'ın Kulakları müzikalinde

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, akademik açıdan başarılı öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra kültür sanat ve spor alanlarında da öğrencilerin yetişmesi ve yeni deneyimler kazanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öğrencilerin akademik çalışmalar yanında kültürel ve sanatsal faaliyetlerde de etkin roller üstlenebilmeleri için sinema ,tiyatro ,opera gibi sanat gösterileriyle sık sık buluşturmalarını sağlamaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokul öğrencileri, Müdür Yardımcıları Taner Arslan, Yeliz Bircan ve görevli öğretmenler eşliğinde 9 Aralık Cumartesi günü Devlet Operası ve Balesi Mersin Sahnesi'nde sahnelenen '' Midas'ın Kulakları'' adlı müzikali izlemek üzere Mersin 'e gitti. Oyunda, Yunan Tanrısı Apollon ve Kır Tanrısı Pan arasında yapılacak müzik yarışmasında Midas'ın yargıç olarak seçilmesi ve olaylar neticesinde Midas'ın kulaklarının eşek kulağına dönüştürülmesi ve Midas'ın bu kötü görüntüden kurtulma macerasının anlatıldığı müzikal öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi. Müzikalin sonunda oyuncularla sohbet ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunan öğrenciler GKV Özel Okullarının tiyatro ve müzikal alanındaki çalışmaları hakkında da bilgiler verdiler. Farklı kentlerin tanıtımına yönelik gezilerin süreceğini ifade eden GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yeliz Bircan "Öğrencilerimizle Adana ve Mersin'i kapsayan bir kültür gezisi gerçekleştirdik. Her iki ilimizde bulunan tarihi turistik alanlarda incelemeler gerçekleştirdikten sonra öğrencilerimizle birlikte Devlet Operası ve Balesi Mersin Sahnesi'nde '' Midas'ın Kulakları'' adlı müzikali izledik. Öğrencilerimizin müzikale ilgisi yüksekti. Müzikalin sonunda bütün oyuncularla görüşerek merak ettikleri bir çok soruları sorma şansları oldu. Okullarımız bünyesinde gerçekleştirilen müzikaller ve tiyatro oyunlarıyla ilgili de oyuncularla görüşerek bu yıl sahneye konulacak projeleri paylaştılar. Çevre illere yönelik kültürel gezilerimiz bundan sonraki dönemlerde de devam edecektir" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.