Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökdağ’dan 1 mayıs mesajı

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:16
Kaynak: İHA
Gökdağ’dan 1 mayıs mesajı

Gökdağ, mesajında şunları söyledi; “1 Mayıs’ın işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak ilan edilmesinden bu güne geçen sürede tüm dünyada milyonlarca emekçi, birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak, ulusal ve uluslararası taleplerini dile getirerek 1 Mayıs’ı kutlamaktadırlar. Ancak ülkemizde 1 Mayıs kutlamaları iktidarlar açısından hep sorun edilmiş, baskı ve engellemelere maruz bırakılmıştır.

Türkiye’de bu gün birçok işyerinde işçiler ağır ve sağlıksız çalışma koşullarına, bunların yol açtığı iş kazalarına, düşük ücretlere, dayatılan bedelsiz zorunlu mesailere ve iş yerinde kötü muameleye ve şiddete maruz kalmakta, yandaş sendikaların oluşturulduğu iş dünyasında, işçilerimiz her geçen gün daha çok yoksullaşmaktadır.

İşçilerin, çalışanların, emeklerinin karşılığını alabilmeleri, insanca yaşam ve çalışma koşullarına sahip olabilmeleri için gereken zemini hazırlayacak yasalar bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu konuda her zaman emekçiden yana tavrımız devam edecektir.

AKP’nin, sendikaları ele geçirmeye ve etkisizleştirmeye yönelik baskılarına rağmen, işçiler, örgütlenme özgürlüğüne ve hak mücadelesine devam etmektedirler. İktidar, işçi ve çalışan hakları konusunda samimi olmadığını OHAL bahanesiyle grev hakkını engellemesi ve Taksim Meydanını işçilere kapatarak bir kez daha göstermiştir. Devlet ve sorumlu kuruluşlar el ele vererek, güvenli bir şekilde Taksim Meydanını mutlaka işçilere açmalıdır.

1 Mayıs İşçi Bayramının barış, kardeşlik ve coşku içerisinde kutlanmasını diler, tüm işçi ve çalışan emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlarım.”                   

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.