Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göksu gururumuz oldu

Gaziantepli Göksu Üçtaş Şanlı, Mersin’de düzenlenen "Artistik Cimnastik Dünya Kupası" (World Challenge Cup)’da, yer aleti serisinde Altın madalya kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2019 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:35
Kaynak: İHA
Göksu gururumuz oldu

Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda temsil ederek bu branşta olimpiyat kapılarını aralayan ilk olimpik cimnastikçi Gaziantepli Göksu Üçtaş Şanlı, Mersin’de düzenlenen "Artistik Cimnastik Dünya Kupası" (World Challenge Cup)’da, yer aleti serisinde Altın madalya kazandı. 

Mersin’de bu yıl üçüncü kez düzenlenen "Artistik Cimnastik Dünya Kupasına" (World Challenge Cup) sona erdi. Yarışmada Türkiye, toplamda 5 altın, 6 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 12 madalya kazandı.

Mersin’in ev sahipliği yaptığı bu önemli organizasyonda Ülkemizi erkeklerde Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, Sercan Demir, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Hamza Şamil Yılmaz, Yunus Emre Gündoğdu, Mustafa Arca temsil ederken kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı, Yaren Turan, Tutya Yılmaz, Ezgi Yeşil, Demet Mutlu ve Nazlı Savranbaşı temsil etti.

Üç gün boyunca birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyona sonunda düzenlenen ödül töreninde sporculara madalya ve ödülleri Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen tarafından verildi.

Kadınlar yer hareketleri kategorisinde Altın madalya kazanan milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, 5 yaşında Gaziantep’te   cimnastiğe başladığını ve ilk madalyasını 7 yaşında aldığını söyledi. 2016’dan bu yana her sene Artistik Cimnastik Dünya Kupası’na katıldığını söyledi. Şanlı, Mersin’in kendisi için özel bir yere sahip olduğunu da belirterek, “Mersin bizim için özel bir yer. Güzel anılar biriktirdiğimiz bir yer. Ben Gaziantepliyim. Bana çok yakın bir memleket zaten burası. Burada olmaktan çok mutluyuz, Mersin halkına ve bu güzel organizasyonu gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.