Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK SATRANÇ SINIFI GAZİANTEP’TE AÇILDI

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2018 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:42
Kaynak: İHA
GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK SATRANÇ SINIFI GAZİANTEP’TE AÇILDI

“Gören Eller” projesi tüm yurda yayılıyor. Türkiye İş Bankası’nın desteği ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde başlatılan “Gören Eller” projesi kapsamında görme engelli çocuklara yönelik satranç sınıfı Gaziantep’te açıldı. Türkiye genelinde 17 ildeki tüm görme engelli okullarda açılacak satranç sınıfları ile tüm görme engelli öğrenciler satranç sporu ile tanışacak.

 

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle, Türkiye Satranç Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde görme engelli çocuklara yönelik başlatılan “Gören Eller” projesi kapsamında, satranç sınıfı GAP Görme Engelliler Ortaokulu’nda açıldı.  Açılış töreni, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Cem Akın, TSF Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kıvanç Güngör, Türkiye İş Bankası Şehitkamil Şube Müdürü Erhan Tekin ve ikinci Şube Müdürü Sema Güvendik, TSF Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, GAP Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız ve Müdür Yardımcısı Ali Yaba, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

 

SINIFLARDA ÖZEL HAZIRLANAN SATRANÇ TAKIMLARI YER ALIYOR

 

“Gören Eller” projesi kapsamında görme engelli okullarda açılan satranç sınıflarında, görme engellilere özel tasarlanan özel satranç takımları, eğitim kitapları ve satranç saatleri bulunuyor. TSF’nin desteği ile görme engelli satranç ustaları Selim–Kerim Altınok kardeşler tarafından yazılan satranç eğitim kitapları da dağıtılıyor. Ayrıca, TSF tarafından, bu sınıflarda görev yapan öğretmenlere antrenörlük eğitimi verilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.