Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nin, Gaziantep’in ve Türkiye’nin işgücünü geliştirmesi açısından çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:55
Kaynak: İHA
GSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında yapılan Mart ayı meclis toplantısında konuşan ve yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Yardımcısı Ünverdi, geçtiğimiz hafta Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan “Ekonomi İstişare Toplantısı’nın çok verimli geçtiğini belirterek, sanayiciler olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde 21-22 Mart tarihlerinde GSO ve Savunma Sanayi Müsteşarlığının desteğiyle “Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi’nin yapıldığını hatırlatan Ünverdi, “Bu zirve kentimiz ve ülkemizin savunma sanayisinde neler yaptığı ve neler yapabileceğini görme fırsatı yakalama açısından çok yararlı oldu. Önümüzdeki dönemde savunma sanayi alanında Gaziantepli sanayicilerimizle bir araya gelerek sektörü ileriye götürmek için çalışmalar yapacağız. Ne yapılması gerekiyorsa GSO olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

Havaalanı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki alt yapı ve diğer çalışmaların devam ettiğini kaydeden Ünverdi, bunları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi’nde, GSO Mesleki Eğitim Merkezi yapıldığını ve merkezin, kentimizin ve ülkemizin işgücünü geliştirmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ünverdi, “Buraya çok büyük önem veriyoruz. Meslek sahibi olamayanlara teorik ve pratik eğitimler vererek nitelikli hale getireceğiz. Kendi iş gücümüzü ne kadar eğitebilir ve ortaya çıkartabilirsek firmalarımızın kalitesini de o kadar ön plana çıkartırız” diye konuştu.

GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde 10 Nisan 2017 tarihinden itibaren eğitimlerin başlayacağını dile getiren Ünverdi, “Burada 14 iş kolunda hem teorik hem de pratik eğitimler vereceğiz. Aynı atölye içerisinde pratik eğitim vererek nitelikli elemanlar yetiştirip sanayiye kazandıracağız. Buradan mezun olan veya belgesini alanlar sanayiye pratik ve beceri kazanmış vaziyette gidecekler. Acemilik dönemini burada atmış olacaklar. Bu konuda hangi alanda işçiye ihtiyacınız varsa bunu bize bildirirseniz o alana göre eğitimler düzenleyeceğiz. Merkezimizde aynı zamanda Suriyeli vatandaşlara da eğitimler verip istihdama kazandıracağız. Sonuçta burada yetişenler bizim fabrikalarda çalışacaklar” şeklinde konuştu.

Kentin ekonomisiyle ilgili bilgiler de veren Ünverdi şöyle konuştu:

“İhracatımız 2016 yılının Ocak- Şubat dönemine göre yüzde 5,9 oranında arttı. En fazla ihracat yapan iller sıralamasında beşinci sıradayız. Gaziantep’ten yapılan ihracatın sektörlere göre dağılımına baktığımızda en fazla tekstil ürünlerini ihraç ediyoruz. Daha sonra sırasıyla tarımsal sanayi ve hububat, kimya ve plastik, makine-metal, orman ve ağaç ile diğer ürünler geliyor. Bu yılın Şubat ayında 159 ülkeye ihracat yaptık. Önümüzdeki aylarda bu ülke sayısı daha yukarılara çıkacak. En fazla marka ve patent başvurusu yapan ilk 10 il sıralamasında 566 başvuruyla beşinci, en fazla endüstriyel tasarım başvurusunda bulunan iller sıralamasında ise 442 başvuruyla altıncı sıradayız.”

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da, ülkemizin güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Operasyonu’nun sona erdiğini anımsatarak, “Sınır güvenliğimiz için son derce önemli olan bu operasyonda şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Bütün Mehmetçiklerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Şubat ve Mart aylarında piyasalarda canlanma başladığını ifade eden Başkan Topçuoğlu, “Bunu hissetmeye başladık. Bunda hükümetin almış olduğu tedbirler ve istihdam teşvik paketinin piyasaya olumlu etkileri oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde, referandum sonrasında işlerin daha da iyi olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.