Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO meclisinde, demokrasi şehitlerine dua edildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ‘’Bütün sanayiciler olarak bundan sonra bize düşen görev daha fazla çalışarak, ülkemizi daha ileriye götürmektir’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:35
Kaynak: İHA
GSO meclisinde, demokrasi şehitlerine dua edildi

GSO Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısında, sanayiciler 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbe girişimini şiddetle kınadılar. Milletin iradesi ve demokrasiyi korumak için şehit olan sivil vatandaşlar, polis ve askerler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dua okundu.

Konukoğlu, yaptığı konuşmasında, bir kısım cuntacıların milli egemenliğe el koyma teşebbüsünün milletin mücadelesi karşısında başarısızlığa uğradığını ifade ederek, ülkemizi karanlığa gömmek isteyenlerin hepsini lanetlediğine vurgu yaptı.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan ve diğer siyasi parti liderlerini, halkı, polisi ve TSK içinde bu başkaldırıya karşı dik duranları kutlayan Konukoğlu, Türkiye’de daha önce yaşanan darbe ve muhtıraların hiçbirinde halka ateş açılmadığını anımsattı.

‘’Darbe girişiminde bulunanlara gerekli cezaların verileceği konusunda devletimize güveniyoruz” diyen Konukoğlu, şunları söyledi:

“Bundan sonra böyle bir şey yaşamamak için var gücümüzle çalışacağız. GSO ve bütün sanayiciler olarak bundan sonra bize düşen görev ekonomiye sahip çıkmak, yatırımlarımızdan vazgeçmemek, daha fazla çalışmak, daha fazla ihracat gerçekleştirmek, ülkenin geleceğini daha ileriye götürmektir.’’

Gaziantep ekonomisini de değerlendiren GSO Başkanı Konukoğlu, ilk altı ayda ihracatın artı yönde seyrettiğini, Avrupa Birliği, ABD, Afrika, Asya ve Okyanusya ülkelerine yaptıkları ihracat artışının sürdüğünü anlattı.

GSO tarafından, Gaziantep ile Etiyopya arasında düzenlenen karşılıklı alım heyeti programının ihracat açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu belirten Konukoğlu, ‘’Geçen seneye kadar Etiyopya’ya ihracatımız yokken, şu anda Gaziantep’ten bu ülkeye ihracat başladı. Bu yılbaşından itibaren Etiyopya’ya ihracatımız 5 milyon dolar oldu. İnşallah daha iyi olacak. Afrika’daki diğer ülkelerden heyetler getirerek, üyelerimizin yeni ihracat pazarlarına açılması için yardımcı olacağız’’ diye konuştu.

‘’TÜRK HALKI, TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ OLDUĞUNU NOTER GİBİ TASDİKLEDİ’’

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, ülkemizin çok önemli bir darbe girişimini halkın demokrasiye sahip çıkması, TSK ve polisin görevini yerine getirmesi, başta Cumhurbaşkanı, Başbakanı, TBMM’nin dik duruşu ve canları pahasına demokrasiye sahip çıkmaları ile bertaraf edildiğini belirtti.

Topçuoğlu, ‘’Halkın demokrasiye olan inancı ve sahiplenmesi, bizleri daha müreffeh geleceğe taşıyacaktır. Bizler de bu azimle daha çok çalışıp, istihdam, üretim ve ihracat yapmaya ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da konuşmasında, kendisinin bu yaşa kadar iki darbe ve iki muhtıra gördüğünü, ama bu darbe girişimindeki gaddarca tutumun hiçbir zaman olmadığını kaydetti.

Başkomutan Cumhurbaşkanının, milleti sokağa çağırması üzerine darbe girişiminin başarısız olduğunu anlatan Konukoğlu, ‘’Dünya ülkelerinde, ‘Türkiye’de demokrasi yok’ diye laflar oluyordu. Demokrasi olduğunu Türk halkı noter gibi tasdikledi. Çünkü Türkiye’de demokrasi var. Türk halkına ve Türk gençliğine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Ülkemizin temellerinin sağlam olduğunu vurgulayan Abdulkadir Konukoğlu, işadamlarına da paniğe kapılmadan işlerine, yatırımlarına devam etmelerini önerdi.

Sanayici Durmuş İssever ise ‘’Hangi partiden hangi düşünceden olursak olalım, devletin yanında olalım’’ diyerek, milli egemenliğin üstünlüğüne inancını dile getirdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.