Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO-MEM'DEN ÜNİVERSİTELİLERE İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Dağcılık, Havacılık ve Mühendislik Topluluğu öğrencileri Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi'nde (GSO-MEM) yaratıcı fikirler için bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:56
Kaynak: İHA
GSO-MEM'DEN ÜNİVERSİTELİLERE İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

GSO-MEM'de bir araya gelen GAÜN Mühendislik öğrencilerine, hem öğrencilik hem de mezun olduktan sonraki iş hayatına daha donanımlı ve tecrübe edinebilecekleri alan için, GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi tam destek sözü verdi.

GAÜN Teknoloji Transfer Ofisi Gaziantep Teknopark İletişim Uzmanı Gamze Erden'in de yer aldığı toplantıda, GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, öğrencilere yeni fikir ve projelerine açık olduğunu belirterek birlikte projelere imza atmak istediklerini ifade etti.

Ünverdi, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ülkemizi ekonomisini daha güçlü hale getirebilmek için siz gençlere dün olduğundan daha fazla bugün ihtiyacımız var. Bunu ancak siz gençlerimizle yapabiliriz. Eğitimin, özellikle de mesleki eğitimin ülkemiz için oldukça önemli bir konu, Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO), sanayicilerin imalatta en çok karşılaştıkları sorunlardan biri olan kalifiye eleman ihtiyacına cevap verebilmek ve bölge sanayisinin teknik alt yapısına destek vermek amacıyla GSO-MEM'i kurduk."

Projenin kentimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu kaydeden Ünverdi, "Türkiye ve Avrupa'daki çeşitli mesleki eğitim merkezi örnekleri incelenerek kurulan GSO-MEM, GSO'nun koordinatörlüğünde, merkezi Gaziantep'te bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın destekleri, Avrupa Birliği ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün işbirliği ile OSB'de yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alanda kuruldu" dedi.

Merkezde bulunan mesleki atölyelerde hem eğitim hem öğretim yapıldığını ifade eden Ünverdi, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Burada mesleği olmayanlara ve mesleğinde ilerlemek isteyenlere eğitim veriyoruz. Ülkemizin geleceğinin sizler olduğunu biliyorum. Merkezimizde istediğiniz şekilde projelerinizi yapabilirsiniz. Gaziantep'te vizyon çizme ile ilgili çalışmalarımız var. Her çalışmanın merkezinde insan var, insanın eğitimi var. Günümüzde 'ne iş olsa yaparım' anlayışı artık yoktur. Çalışacak kişinin mutlaka bir mesleğinin olması lazım. İşin teorik kısmı kadar pratik ve uygulama kısmı da çok önemli. Mesleği olmayan gençlerimiz gelsin burada meslek öğrensin. Hem de aldığı eğitimle ilgili sertifika alsın. Buradan aldığınız mesleki eğitim ve sertifika işe girmenizde size çok yardımcı olacak. Size artı bir değer katacak."

Nüfusumuzun yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğunu ve kadınların iş hayatında daha fazla katılmaları gerektiğini anlatan Ünverdi, "Matematiksel düşünen araştırma yapan daha fazla insana ihtiyacımız var. Bunun sağlamanın yolu da gençlerimize daha fazla destek olmaktan ve sizlerin yanında olmaktan geçiyor. Bu konuda sizinle her türlü işbirliği yapmaya hazırız. Amacımız ülkemizin gelişmesinde, büyümesinde mesleki eğitim alan, iyi bir meslek sahibi olmuş gençlerimizin sayısını daha fazla arttırmaktır" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra merkezde bulunan atölyeleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.