Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO’da mesleki eğitimler başlıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, sanayiye kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulan ve ülkemizin en büyük ve donanımlı, GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitimlere 10 Nisan'da başlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2017 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:29
Kaynak: İHA
GSO’da mesleki eğitimler başlıyor

İçerisinde tekstilden ahşap atölyesine kadar birçok atölyenin bulunduğu merkezdeki eğitimlere, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-UNDP işbirliğiyle, İŞKUR'a kayıtlı Suriyeli ve türk vatandaşlar katılabilecek.

Teorik ve pratik olarak verilecek eğitimler sonrasında belgelerini alan kursiyerler doğrudan sanayiye kazandırılacak.

Eğitim Merkezi'nde 10 Nisan 2017 Pazartesi günü itibariyle kaynakçılık, temel tesfiyecilik, tornacılık ve frezecilik, mobilya döşeme, inşaat duvarcısı, inşaat boyacısı, inşaat sıvacısı alanında eğitimler verilmeye başlanacak. Daha sonra sanayicilerden gelecek eğitim taleplerine göre eğitimler düzenlenecek.

Eğitim merkezindeki eğitimlere katılmak isteyen ve başvuru yapmak isteyen kişilerin, en geç 6 Nisan 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar, Gaziantep Sanayi Odası 2. Kat Proje Planlama ve Eğitim dairesine gelerek başvuru formu doldurması gerekiyor.

GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü yaptığı açıklamada, nitelikli kalifiye elamanın ve mesleki eğitimin sanayiciler için olmazsa olmaz konulardan birisi olduğunu belirterek, "Sanayicilerden gelecek eğitim talepleri doğrultusunda eğitimlerin verileceği merkezimizde sanayide ihtiyaca uygun eğitimli personel yetiştirmeyi amaçlıyoruz dedi.

GSO olarak sanayiye nitelikli eleman yetiştirme yükümlülükleri bulunduğunu kaydeden Göncü, "Hedefimiz sanayiye nitelikli eleman kazandırmak. Ayrıca Gaziantep'e göçle gelen ve işsiz olanlara, meslek sahibi olmayan Suriyelilere de eğitim vererek sanayiye kazandıracağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.