Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB TOBB nefes kredisi 150 bin TL’ye yükseltildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) girişimleriyle oluşturulan ‘TOBB Nefes Kredisinde” üst limitin 100 bin TL’den, 150 bin TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:29
Kaynak: İHA
GTB TOBB nefes kredisi 150 bin TL’ye yükseltildi

TOBB Nefes Kredisiyle, geçtiğimiz aylar içerisinde Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin KOBİ’ye düşük faiz ve bir yıl vade imkânı ile kredi kullanma imkânının sunulduğunu anımsatan Tiryakioğlu, bu kapsamda daha önce Gaziantep Ticaret Borsası üyelerine yönelik belirlenen 100 bin TL üst kredi limitinin 150 bin TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

TOBB, Denizbank ve Ziraat Bankası ortaklığında gerçekleştirilen nefes kredisinden faydalanmak isteyen tüm üyelerinin Gaziantep Ticaret Borsası’na başvurarak faaliyet belgesi alması gerektiğini belirten Tiryakioğlu, kredi için bu belgeyle müracaat edilebileceğini ifade etti.

Türkiye’nin, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için çalıştığını ve bu hedeflere ulaşma noktasında KOBİ’lere büyük görevlerin düştüğünü kaydeden Tiryakioğlu, “Ülke ekonomisinde büyüme performansının tempolu ve arzu edilen şekilde sürdürülebilmesi için KOBİ’lere sağlanan finansal krediler can suyu görevi üstlenmekte” dedi.

Türkiye ekonomisinde kapsamlı bir dönüşüm ve kabuk değişiminin yaşandığını vurgulayan Tiryakioğlu, 2023 ihracat hedeflerini 30 milyar dolar olarak belirleyen ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen Gaziantep’in ise bu hedefleri yakalamada muvaffak olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.