Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB’DE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) üyelerine yönelik, ‘Burası Türkiye Burada İş Var ‘sloganıyla başlatılan, ‘İstihdam Seferberliği 2019’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:13
Kaynak: İHA
GTB’DE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

GTB meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, GTB Meclis Üyeleri ve üye işletmelerin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, TOBB öncülüğünde başlatılan yeni ‘İstihdam Seferberliğini’ Gaziantep iş dünyası olarak desteklediklerini belirterek, yeni teşvik paketinin Türkiye’nin gücüne ve geleceğine katkı sunacağına inandıklarını söyledi.

İşverenler için kaçırılmayacak tarihi fırsatları içeren yeni istihdam seferberliğinin geçtiğimiz ay başladığını anımsatan Akıncı, “Bu konuda üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları ile firma ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Amacımız üyelerimizin yeni teşvik paketi hakkında en iyi şekilde bilgilenmelerini sağlamak ve bu tarihi fırsattan faydalanmalarına yardımcı olmak” dedi.

Her bir yeni istihdamın, üretimin artması ve ülke ekonomisinin beşerî sermayeyle kalkınması anlamına geldiğine işaret eden Akıncı, “Her alanda daha güçlü bir Türkiye’yi yeni istihdamlarla hep birlikte inşa edebiliriz” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun ise toplantıda yaptığı sunumda, İstihdam Seferberliğinin sağladığı avantajlar ve yararlanma şartları hakkında bilgiler verdi.

Çeşitli destekleri kapsayan istihdam seferberliğinin yeni istihdama ücret desteği sağladığını belirten Uzun, 2018 yılında SGK’ya en az bildirilen aydaki sigortalı sayısına ilave olarak 1 Şubat-30 Nisan 2019 tarihleri arasında işe alınan her bir sigortalı için sigorta primi ve vergi teşviki ile aylık 2.020,90 TL ücret desteği verildiğini kaydetti.

Teşvikten sigortalı ve işverenlerin yararlanma şartları hakkında da açıklamalarda bulunan Uzun, yeni istihdamın 01.02.2019 ile 30.04.2019 tarihleri arasında işe alınmış, Türkiye İş Kurumuna kayıtlı ve işe giriş tarihinden önceki üç aylık sürede toplam on günden fazla 5510/4-1-(a) ve (c) bentleri kapsamında bildirilmemiş olması gerektiğini söyledi.

Uzun, konuşmasında teşvikten yararlanmak isteyen işverenin özel sektör işvereni olması gerektiğini ifade ederek, yararlanma şartları hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Alagöz, Cesim Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Özmen, Mustafa Kara, Fatih Çakır, Meclis Üyeleri Ali Yılmaz, Mevlüt Polat, Orhan Çetin ve Enver Bal’da hazır bulundular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.