Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB’de kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle “11. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı’’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:01
Kaynak: İHA
GTB’de kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

GTB üyesi işletmelerin temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda, ‘Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı’ kapsamında sağlanan hibe destekleri ve başvuru şartları hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda, ekonomik yatırımların amacı hakkında sunum yapan Ziraat Mühendisi Ömer Görgülü, 2006 yılından bu yana uygulanan ekonomik yatımlar programıyla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesinin, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Görgülü, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi ve kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasının da programın amaçları içerisinde yer aldığını söyledi.

Hibe desteği sağlanan ekonomik yatırımlar hakkında da açıklamalar yapan Görgülü, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi ile kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasının destek programında yer aldığını belirtti.

Görgülü, aynı zamanda hayvansal orjinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kaynakları ve yeni seraların yapımının da hibe desteklerinin kapsamına girdiğini sözlerine ekledi.

‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi’ bilgilendirme toplantısının soru-cevap bölümünde ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Aynur Önder, Ziraat Mühendisleri Adil Açıkgözoğlu, Fatma Ağaçkıran ve Bünyamin Kırmızı katılımcılardan gelen sorulara yanıt verdiler.

Kırsal Kalkınmaya yüzde 50 oranında hibe desteği sağlayan ekonomik yatırımların 11. etabının 21 Ekim 2016 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Şube Müdürü Aynur Önder, başvuruların 04.12.2016 tarihine kadar devam edeceğini dile getirdi.

Başvuruların elektronik ortamda kabul edileceğini kaydeden Önder, www.tarim.gov.tr adresi üzerinden, KKYDP online müracaat sekmesinin kullanılarak başvuruların yapılabileceğini vurguladı.

Toplantıya, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nihat Deme, GTB Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay, GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, GTB Meclis Üyesi Fatih Çakır, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Ahmet Altıkat, GATEM Esnaf ve Sanayici Yöneticileri Birliği Başkanı Enver Bal ve GTB üyesi işletmelerin temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.