Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB’DEN HKÜ REKTÖRÜ SÖZEN’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 02:23
Kaynak: İHA
GTB’DEN HKÜ REKTÖRÜ SÖZEN’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, meclis divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen’i ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundular. 

GTB meclis divanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, HKÜ Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Edibe Sözen’i makamında ziyaret etti.

Rektör Sözen’e, yeni görevinde başarı ve hayırlı olsun dileklerinde bulunan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ziyarette borsanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verdiler.

Üniversiteler ile iş dünyası arasındaki ikili iş birliğinin güçlendirmesine yönelik uygulamaya konulan tüm projeleri önemsediklerini ve desteklediklerini vurgulayan GTB başkanları, bilim ve üretim arasındaki bağın ancak ortak faaliyetlerle kurulabileceğini dile getirdiler.

GTB başkanları, üniversite ile iş dünyası arasındaki etkin iş birliğinin sağlanmasının günümüz dünyası için, gerek yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimi noktasında, gerekse de eğitim gören öğrencilerin iş hayatının şartlarını daha yakından tanımaları açısından elzem olduğunu ifade ettiler.

HKÜ Rektörü Sözen ise konuşmasında, GTB heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, üniversitenin yaklaşık 1,5 yıl önce uygulamaya koyduğu CO- OP (Cooperative Education -Üniversite İş Dünyası İş birliği) projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

CO-OP modelinin HKÜ’de eğitim gören öğrencilere teorik olarak öğrendikleri bilgileri iş dünyasının çeşitli yerlerinde uygulama fırsatı sağladığını kaydeden Rektör Sözen, bu eğitim modelinin öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından iş dünyasına daha rahat adapte olabilmelerine ve daha kolay iş olanaklarına kavuşmalarına katkı sunduğunu söyledi.

Mühendislik fakültesinin tüm bölümlerinde uygulanan bu sistem ile öğrencilerin derslerini 3,5 yılda tamamlayıp kalan son dönemde ise sektörde çalışarak aldığı teorik eğitimi pratiğe dökme fırsatı bulduklarını belirten Rektör Sözen, uygulamayı iş dünyası ile yapılacak yeni protokollerle daha geniş çerçevede etkin hale getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette, GTB Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Alagöz, Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Doğan, Meclis Kâtip Üyesi Ahmet Karakan ve Genel Sekreter Özgür Bayram’da hazır bulundular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.