Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB’DEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE TAM DESTEK

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:49
Kaynak: İHA
GTB’DEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE TAM DESTEK

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, TOBB tarafından ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan ‘İstihdam Seferberliği 2019’ programını desteklediklerini belirterek, “İstihdam seferberliği, iş verenlerimize çok önemli destekleri beraberinde sunuyor” dedi.

 GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve TOBB T Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen, ‘Sektörel Ekonomi Şûrası ve İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

İstihdam Seferberliği 2019 programı hakkında değerlendirmelerde bulunan GTB Başkanı Akıncı, programın Türkiye’nin gücüne ve geleceğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Üyelerini ve tüm iş dünyasını istihdam kampanyasına destek vermeye davet eden Akıncı, “ İstihdam Seferberliği, işverenlerimiz için çok önemli tarihi destekleri içerisinde barındırıyor. İşverenlerimiz nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve verginin yanında ücret ödemeyecek. Devam eden 9 ay boyunca da yine prim ve vergileri ödemiyor. Bunun yanı sıra yeni istihdamın SGK primine ve vergisine de ayrıca destek sağlanıyor. İşverenler, Aralık 2020’ye kadar her yeni istihdam için, 12 ay süresince SGK primlerini ve vergileri ödemiyor. Kadın, genç ve engelli istihdamında ise bu destek 18 aya kadar çıkıyor. İmalat ve bilişim sektöründeki istihdamlar için ise daha yüksek tutarlarda prim desteği sağlanıyor “dedi.

Akıncı, önümüzdeki günler içerisinde yeni istihdam seferberliği programı hakkında üyelerine yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.