Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB’DEN MEYBEM TELAFİ SINAVI

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:17
Kaynak: İHA
GTB’DEN MEYBEM TELAFİ SINAVI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) iş birliğiyle düzenlenen mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları kapsamında, makine bakımcılarına yönelik teorik telafi sınavı gerçekleştirildi.

GTB Satış Salonlarında gerçekleştirilen sınava, daha önce Makine Bakımcısı seviye 3 ve seviye 4 alanlarından teorik sınava girip gerekli not ortalamasını yakalayamayan 10 aday katıldı.

MEYBEM gözetmeni eşliğinde yapılan sınavda, adaylar sorumlu oldukları alanlarda telafi sınavlarına katılım gösterdiler. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen sınav alanı kriterlerine uygun şekilde hazırlanan sınav salonunda, sınav süresi boyunca kamera ile kayıt yapıldı.

Adayların mesleki yeterlilik belgesi alabilmek için zorunlu oldukları yeterlilik birimlerinin teorik ve performans sınavlarının tamamından başarılı olması gerektiğini vurgulayan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“Bilindiği üzere Mesleki Yeterlilik Sınavı için devlet teşviki bulunmakta. Adayların sınav için ödediği ücretin tamamı başarılı oldukları takdirde geri ödenmekte. Her adayın bu teşvikten yararlanabilmek için 3 defa sınava girme hakkı bulunmakta. “

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.