Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB’den, Nizip ve Şanlıurfa borsalarında kıyaslama toplantısı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) personelleri, akreditasyon sistemi çerçevesinde kıyaslama çalışmalarında bulunmak üzere Nizip ve Şanlıurfa Ticaret Borsalarında incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:55
Kaynak: İHA
GTB’den, Nizip ve Şanlıurfa borsalarında kıyaslama toplantısı

Hizmet Kalitesini Avrupa standartlarına taşıyarak 2015 yılında (TOBB) Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında ‘A sınıfı’ akredite borsa olmaya hak kazanan GTB, ‘Temel Yeterlilikler’ ve ‘Temel Hizmetler’ konularında kıyaslama çalışmaları yapmak, ikili işbirliğini artırmak amacıyla Nizip ve Şanlıurfa Ticaret Borsalarına ziyaret düzenledi.

GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram ve GTB’nin TOBB akreditasyon sürecini yürüten personellerinin katılımıyla gerçekleştirilen kıyaslama toplantılarının ilki Nizip Ticaret Borsasında yapıldı.

GTB’nin kardeş borsası olan Nizip Ticaret Borsası’na (NTB) gerçekleştirilen ziyarette NTB Genel Sekreteri Mehmet Eray Ölçal, borsanın faaliyetleri, projeleri ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

NTB’ de düzenlenen toplantının ardından iki borsanın ilgili birimleri arasında uygulama farklılıkları yerinde görülerek, personeller arasında istişareler yapıldı.

GTB’nin akreditasyon sistemi kapsamında gerçekleştirdiği kıyaslama toplantılarının son durağı ise Şanlıurfa Ticaret Borsası oldu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Genel Sekreteri Mehmet Durmuş tarafından karşılanan GTB personellerine, 2015 yılında yapımı tamamlanan yeni hizmet binası gezdirerek, bilgiler verildi.

İki borsanın personellerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, amaçlarının her iki borsanın personelleri arasında iletişim ve kaynaşmayı sağlayarak, iyi uygulamalar konusunda karşılıklı fikir alış-verişinde bulunmak olduğunu ifade etti.

GTB’nin geçen yıl Adana ve Tarsus Borsalarında akreditasyon sistemi çerçevesinde incelemelerde bulunduğunu anımsatan Bayram, iki komşu kentin ticaret borsalarının birbirinden yararlanabileceği güzel uygulamalar ve ortak gerçekleştirebilecekleri projeler olduğunu sözlerine ekledi.

ŞUTB Genel Sekreteri Durmuş ise Gaziantep Ticaret Borsasının bilgi paylaşım ve kıyaslama çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tarz ikili ilişkilerin artırılması yönündeki temennilerini dile getirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.