Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO, AVRUPA KÜLTÜREL MİRAS YILINA “KÜLTÜR SOHBETLERİ” İLE DİKKAT ÇEKTİ

Her yıl belirlediği temalar ile farklı konulara dikkat çekmeye çalışan Avrupa Birliği 2018 yılını da “Avrupa Kültürel Miras Yılı” olarak belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:38
Kaynak: İHA
GTO, AVRUPA KÜLTÜREL MİRAS YILINA “KÜLTÜR SOHBETLERİ” İLE DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep AB Bilgi Merkezi de Dünyanın dört bir yanında yıl boyunca gerçekleştirilen “2018 yılı Avrupa Kültürel Miras Yılı” etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Kültür Sohbetlerinde”

Gaziantep’in UNESCO Kültürel Miras Listesinde yer alan kültür varlıklarına dikkat çekti.

1996 yılından bu yana Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin ilk AB Bilgi Merkezi olan Gaziantep AB Bilgi Merkezi düzenlediği etkinlik ile katılımcılara kültürel mirasın önemi, Avrupa ve Türkiye’deki kültür varlıkları konusunda sohbet imkanı sundu.

 “Kültür Sohbetlerinin” açılışında konuşan GTO Genel Sekreter Vekili ve Türkiye’nin ilk AB Bilgi Merkezi Koordinatörü olan Figen Çeliktürk, Gaziantep AB Bilgi Merkezi’nin dünden bugüne faaliyetleri ve GTO’nun AB destekli yürütülen çalışmaları ile kültürel mirası korumaya yönelik faaliyetler ve projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Gaziantep il Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ise konuşmasında Gaziantep’in kültürel miras açısından çok zengin olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

 

“UNESCO’nun tescilli gastronomi kenti olan şehrimizin aynı zamanda UNESCO geçici listesinde de 3 kültür varlığı bulunmakta. Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi ile Zeugma Arkeolojik Siti 2012 yılında UNESCO geçici listesine alınmıştı. Bu listeye geçtiğimiz günlerde de Gaziantep'in tarihi altyapısı olarak bilinen, yer altı su tesisleri kastellerle içme suyu şebekesi livaslar da alındı.”

 

Yalnız Gaziantep’in değil, aynı zamanda Dünya’nın en önemli kültür miraslarından biri olan Zeugma ve devam eden çalışmalar konusunda da bilgi veren Öztürk, kültürel mirasın ve kültür varlıklarımızın korunmasının önemine dikkat çekti.

 

Gaziantep AB Bilgi Merkezi 8 Haziran Cuma akşamı tarihi Cenani Konağında düzenlediği etkinlikte ayrıca somut olmayan kültürel mirasa da dikkat çekmek için katılımcılara UNESCO Gastronomi Kenti Gaziantep’in sahur lezzetlerinden ikram etti.

 

GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ile Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin eşleri ile katıldığı “Kültür Sohbetleri” buluşmasında ayrıca üniversite öğrencileri, akademisyenlerden ve Gaziantep halkından  yaklaşık 120 kişi yer aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.