Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO, Suriyelilere Türkçe öğretiyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Suriyeli işadamlarına “İş Türkçesi” eğitimi veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:11
Kaynak: İHA
GTO, Suriyelilere Türkçe öğretiyor

GTO üyeleri arasında sayıları her geçen gün artan Suriye uyruklu firmalara hizmet vermek amacı kurulan GTO Suriye Masası “İş Türkçesi” eğitimleriyle ticaretteki iletişim sorununu aşmaya çalışıyor.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yaptığı açıklamada, GTO Suriye Masası’nın Türkiye’de bir ilke imza atarak Özel Anadolu Lügat Dil Öğretim Merkezi işbirliğinde Suriyeli üyelere Türkçe eğitimi düzenlediğini belirtti.

88 saat sürecek Türkçe eğitimiyle Suriyeli işadamlarının Türkiye’de daha rahat ticari faaliyetlerde bulunabilmelerini hedeflediklerini ifade eden Göçer, “Suriyelilerin Türkçe dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirip Türkçe kelime hazinelerini artırmalarını amaçlıyoruz. Türkçeyi ve Türkçe’nin özelliklerini öğrenerek kendilerini daha rahat ifade edebilme, ihracat ve ithalatlarında daha rahat iletişim kurmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Kursun başladığı günden bu yana Suriyeli tacirlerin kendilerini daha iyi ifade etmeye başladığını vurgulayan Göçer, bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Birkaç yıldır Türkiye’de olmalarına rağmen şimdiye kadar Türkçe öğrenemeyen Suriyeli tüccarların Türkçe konuşmaya başlamasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Göçer, “Suriyelilerin Türkçe öğrenmeleri, Türk tüccarlara da kolaylıklar sağlamaktadır. Yaşadıkları ülkenin dilini öğrenen Suriyeliler artık kendilerini daha rahat ifade edebilmekte ve Türklerle daha kolay iletişime geçmekteler” şeklinde konuştu.

Göçer, Türkçe öğrenen Suriyeli işadamlarının Suriye’nin yeniden inşasında Türkiye ve Suriye ilişkilerinde çok önemli roller üstleneceğini kaydetti.

3 Ağustos’ta başlayan eğitimin 24 Ekim’de tamamlanacağını ifade eden Göçer, bu kursun ardından yeniden kurs başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.