Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO, Tahran’a ticaret ofisi açacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), İran’da açmayı planladığı ticaret ofisi için çalışmalara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:51
Kaynak: İHA
GTO, Tahran’a ticaret ofisi açacak

GTO Başkanvekili Ali Değer ve yönetim kurulu üyesi Kemal Delioğlu, İran’ın başkenti Tahran’da kurulacak ticaret ofisi için ofis yeri, uzman istihdamı ve şube kuruluşu işlemleri için incelemede bulundu.

İki gün süren Tahran ziyaretinin ilk gününde Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Erkan’la görüşen GTO heyeti, ofis kuruluşu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

GTO Başkanvekili Ali Değer, yaptığı açıklamada, ofisin GTO üyesi firmalara İran pazarına girişte rehberlik ve bilgilendirme görevlerini üstleneceğini belirtti.

İran pazarını önemsediklerini ifade eden Değer, bu nedenle Erbil’den sonra ikinci ofisi Tahran’a açmayı planladıklarını söyledi. Değer, İran’a uygulanan ambargonun kaldırılması, yakın dönemde İran ve Türkiye arasında imzalanan “Tercihli Ticaret Anlaşması”nın sunduğu avantajlardan hem Gaziantepli hem de İranlı firmaların azami ölçüde faydalanmalarının sağlanmasını amaçladıklarını kaydetti. Bu süreçte Tahran Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yapmak istediklerini belirten Değer, Tahran Ticaret ve Sanayi Odasınca organize edilecek ticaret heyetini de 2016 yılı içerisinde Gaziantep’te görmekten mutluluk duyacaklarını vurguladı. Değer, bu noktada Gaziantep Ticaret Odası olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.

Mehmet Ali Erkan ise bu çalışmayla GTO’ya üye firmalara İran pazarına girişte vereceği desteğin önemine dikkati çekerek, Ticaret Müşavirliği olarak gereken tüm desteği vereceklerini vurguladı.

Değer ve Delioğlu, Tahran Ticaret ve Sanayi Odası’nda da Tahran Ticaret Odası Türkiye Masası Direktörü Massoud Maleki ile görüştü. İran Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Ticaret Eğitim ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abbas Khaleghitabar ile de bir araya gelen Değer ve Delioğlu, merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.