Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül: Fıstıksız baklava olmaz

Seçim çalışmalarını sürdüren Adalet Bakanı Abdullah Gül, Nizip’te Antep fıstığı ve baklava fiyatlarındaki artışla ilgili konuştu. Gül, Antep fıstığında devlet desteğinin önemine dikkat çekerken, lisanslı depoculuğun stratejik önemi olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:41
Kaynak: İHA
Gül: Fıstıksız baklava olmaz

BAKLAVANIN TADI FISTIKLA OLUR

Nizip Ticaret Odası’nı ziyaret eden Bakan Gül, sanayici ve ticaret erbabını sorunlarını dinledi. Antep fıstığı fiyatlarındaki astronomik artışların da gündeme geldiği toplantıda konuşan Bakan Gül, şöyle dedi: "Devlet desteği hususu çok önemli. Tarım Bakanımızla da bu konuyu görüştük. Lisanslı depoculuk, ürüne destek en stratejik adımlardan birisi. 24 Haziran'dan sonra da elimizden gelen desteği vereceğiz. Ağzımızın tadı baklavayla olur. Baklavanın tadı da Antep fıstığıyla olur. Buranın fıstığının tadı da başka yerde yok. Bu konuda çaba göstereceğiz."

İSTİKRAR KALICI HALE GELMELİ 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Nizip’te yaptığı konuşmada, istikrarın bozulmaması için yeniden Ak Parti için oy istedi. Gül, "Ahenk, uyum olması için meclisin de hükumetin de aynı partiden seçilmesi lazım" dedi. Gül, 24 Haziran seçimlerinin istikrarın kalıcı hale gelmesi için önemli olduğunu vurgulayarak, "Ülke yönetmek için sahne performansı değil milletin iradesinden başka bir şey tanımadım diyen bir irade lazım" dedi. Önümüzdeki dönemde Nizip’e yapılacak kamu yatırımlarını anlatan Gül, Nizip'e 400 yataklı hastane, cezaevi, spor salonu inşa edileceğini belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisinin yerine de park, kültür merkezi ve kütüphane yapılacağını kaydetti.

 

İSTİKRAR ŞAHISLARA BAĞLI OLMASIN

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı sistemi ve yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren Gül, "16 yıldır başarılıydınız, neden sistem değişikliğine gittiniz dediler. İnsanlar kalıcı değil, geçicidir. Recep Tayyip Erdoğan fani olarak görevini tamamladığında, istikrar şahıslara değil kurumlara bağlı olsun dedik. Seçimlere 1,5 yıl olmasına rağmen milletimiz yeni sisteme onay verdiyse hayata geçirelim dedik. İstikrar getiren sisteme oy vereceğiz. İleride Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider ne zaman gelecek? İstikrarı kalıcı hale getirecek sistem gelecek. Siz bir gecede hükumetin kurulduğunu, meclisin seçildiğini göreceksiniz. Hükumet kuruldu mu, kurulmadı mı derdi kalmayacak" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ŞAHLANACAK

Gül, 24 Haziran sonrası Türkiye'nin şahlanacağını ifade ederek, "Cumhurbaşkanını seçiyorsanız, partisiyle meclis çoğunluğuyla seçmeniz lazım. Hükumet bir kanat, meclis bir kanat olmaz. İkisini de aynı taraftan seçmemiz lazım. Ahenk, uyum olması için meclisin de hükumetin de aynı partiden seçilmesi lazım" dedi.

Seçimler için destek isteyen Gül, "Herkes projelerini, vaatlerini ortaya koyuyor. Yapılanlar da ortada. Ben sanayicilerin, iş adamlarının yapılanları dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Hemşehrilerimin de destek vereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.