Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneş Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep'te inşası devam eden Güneş Barajı'nda çalışmalar hızla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 16:41
Kaynak: İHA
Güneş Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

Homojen toprak dolgu tipindeki baraj temelden 39 metre yükseklikte inşa ediliyor. 3 milyon 840 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak tesiste depolanacak su ile yöre toprakları modern sulama sistemine kavuşacak.

BRÜT 5 BİN DEKAR ZİRAİ ALAN SUYLA BULUŞACAK

Güneş Barajı, Gaziantep İslahiye ilçesine 18 km mesafede, Yesemek köyünün 2 km doğusunda Güneş Deresi üzerinde yer alıyor. Çalışmaları devam eden barajın sulama hattı uzunluğu 7 bin 963 metre olacak. Baraj inşaatında bugüne kadar dolusavak imalatı, memba batardosu, kondüvi imalatı ile gövde sıyırma kazıları tamamlanarak, derivasyon sağlandı. Barajın gövde dolgusu 443 metre kotuna kadar tamamlanmış olup, gövde dolgu çalışmaları ise halihazırda devam ediyor.

Basınçlı borulu şebeke tipinde inşa edilen barajda yüzde 64 fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajın sulama projesinin de tamamlanarak devreye alınması ile brüt 5.040 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak.

EKONOMİYE YILLIK 3 MİLYON 827 BİN TL KATKI SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Güneş Barajı ile yöre topraklarını suya kavuşturacaklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Çalışmalarına hızla devam ettiğimiz baraj inşaatını bu yılsonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Toplam maliyeti 26 milyon 388 bin lira olan Güneş Barajı ile topraklardaki verim ve ürün çeşitliliğinde artış olacak. Ayrıca baraj ile milli ekonomiye 3 milyon 827 bin TL katkı ve 1.010 kişiye de istihdam sağlanacak" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.