Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halıcılar Çin’de

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, farklı pazarlara girmeden hedeflenen rakamlara ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 00:47
Kaynak: İHA
Halıcılar Çin’de

Halıcılar, Çin’in Shanghai şehrinde bugün açılan “Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı”na çıkarma yaptı. “Makine Halısında Sürdürülebilir Liderlik” adlı Ur-Ge projesi kapsamında 20’den fazla firma ve yaklaşık 30 kişilik heyet, fuar süresinde hem inovatif ürünlerini tanıtacak. GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, yeni iş bağlantılarının da gerçekleştirileceği fuarın ilk günün hedeflendiği gibi geçtiğini kaydetti. Türkiye’nin Shanghai Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı ve Ticari Ateşe Mustafa Yavuz’un stantlarını ziyaret ettiğini ifade eden Kaplan, fuarın ilk gününde bu iki ziyaretin kendilerine moral aşıladığını dile getirdi. Ziyaretin anısına Angılı ve Yavuz’a teşekkür plaketi takdim eden Kaplan, stantların dikkat çektiğini, Shangai’den önemli görüşmeler yaparak döneceklerini kaydetti. Bu fuarı sadece Çin pazarına ağırlık vermek olarak düşünmediklerini vurgulayan Kaplan, fuarın Asya-Pasifik bölgesinin en büyük ve dünyanın ikinci büyük yer kaplamaları fuarı olduğunu kaydetti. Fuara dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinden üst düzey katılım olduğunu anlatan Kaplan, "Shanghai New International Exhibition Centre’da 140 bin metrekarelik alanda kurulan fuara, 2015 yılında 38 ülkeden bin 275, 2016’da 40 ülkeden bin 303 firma ürün sergiledi. Bu seneki fuara katılımın daha fazla olduğunu gözlemliyoruz. Fuarda, halı ve kilimler, ahşap ve laminant kaplamalar, yer kaplama makineleri, temizlik ve bakım teknolojileri, dayanıklı ve sanayi kaplamaları sergileniyor. Fuarların önemini bu gibi etkinliklere katılınca daha iyi anlıyoruz. Yeni iş görüşmeleri ve farklı ülkelerden talepler gelmeye başladı. Farklı pazarlara girmeden hedeflenen rakamlara ulaşmamız mümkün değil. Bu nedenle sektör temsilcilerimiz dünyayı fellik fellik geziyor, yeni pazarlara ağırlık veriyor" dedi.

"SADECE HALIYI ANLATMIYORUZ"

Fuara katılanlara sadece yeni trend ürünleri tanıtamadıklarını ifade eden Kaplan, “Türkiye’nin ve şehrimizin güzelliklerini de paylaşıyoruz. Gaziantep’in hem ticaret ve sanayi yönünü hem de kültür ve gastronomi yönünü anlatıyoruz. Ticaret, sanayi, kültür ve gastronominin bir şehirde toplanması insanlarda merak uyandırıyor. İlk fırsatta Gaziantep’e geleceklerini söyleyenlerin yanı sıra şehrimizi çok iyi tanıyanlarda oluyor. Bu fuarın katılımcılarını mayıs ayında Gaziantep’te düzenleyeceğimiz ‘Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına da davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.