Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halıcılar Tacikistan pazarında büyümek istiyor

"İki ülke arasında ki ilişkilerin gelişmesi için birlikte çaba göstermeliyiz. Türkiye ve Gaziantep bizler için büyük önem taşıyor"

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 10:27
Kaynak: İHA
Halıcılar Tacikistan pazarında büyümek istiyor

Tacikistan'da İş ve Yatırım Olanakları Tanıtım Toplantısına katılmak üzere Gaziantep'e gelen Tacikistan Ankara Büyükelçisi Mahmadali Radjabiyon ve beraberindeki heyet GAİB hizmet binasında GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan'la bir araya gelerek iki ülke arasında ki ilişkilerin geliştirilmesi ve halı sektörüne yönelik Tacikistan pazarlarını değerlendirdi. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Tacikistan Ankara Büyükelçisi Mahmadali Radjabiyon ve beraberinde ki heyet Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğini ziyaret ederek GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan'dan bilgiler aldılar. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan iki ülkenin dost ve kardeş olduğunu 2018 yılında Tacikistan'a 2 milyon 350 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ama Tacikistan halı pazarındaki Türkiye'nin payını arttırmak istediklerini ifade ederek Gaziantep'te halı sektörünün bulunduğu durumu ve ülke pazarlarına yönelik gerçekleştirilen ihracat rakamları hakkında bilgiler verdi.

HALICILAR TACİKİSTAN PAZARINDA BÜYÜMEK İSTİYOR

Tacikistan Ankara Büyükelçisi Mahmadali Radjabiyon'da Türkiye ile Tacikistan arasında mevcut ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini ifade ederek "Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. İki ülke arasında önemli tarihsel bağların yanı sıra ticari ilişkiler var. Halı sektöründe ki gücünüzü biliyoruz. Sizleri ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Ülkemizde yapacağınız yatırımlar için her türlü desteği vereceğiz. İki ülke arasındaki sektörünüzle ilgili ticaretin gelişmesini bizler de istiyoruz. Bizlere gösterdiğiniz yakın ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ediyoruz" dedi. Ziyaretin ardından günün anısına GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan Tacikistan Ankara Büyükelçisi Mahmadali Radjabiyon'a teşekkür plaketi verirken Büyükelçi Radjabiyon'da Başkan Kaplan'a Tacikistan'ı tanıtan bir kitap hediye etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.