Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamidiye Göleti müjdesi

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2021 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:46
Kaynak: İHA
Hamidiye Göleti müjdesi

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, daha önce birçok kez Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı Hamidiye köyüne bölgedeki tarım arazilerinin sulama ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan Hamidiye Göleti’nin tamamlanmadığı için bölgedeki çiftçilerinin mağduriyetini dile getirmişti. 

Basına ve kamuoyuna yansıyan bilgilere göre 2018 yılından beri atıl durumda olan Gaziantep Nurdağı ilçesine bağlı Hamidiye Göleti’ne kanal yapımı için ihale açıldı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Kaplan “2018 yılından bu yana atıl durumda olan Hamidiye Göleti’nin kanal yapımının ihaleye açılmış olması bölge halkı ve bizler için oldukça önemli ve sevindirici bir gelişme oldu. İki senedir Devlet Su İşlerinin yaptığı göletin olduğu alana kanal yapılmadığından yaklaşık 3 bin dönüm arazi sulanamıyordu. Dolayısıyla gölet verimli bir şekilde kullanılamıyor ve bölgedeki tarım arazilerinden tam anlamıyla verim alınamıyordu. Bir yılda tamamlanması öngörülen kanalların ihalesi Devlet Su İşleri tarafından açık ihale usulüne göre 21 Ocak 2021’de yapılması belirlendi. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilecek olması anlamında oldukça önemli olan bu kanalın yapımında, şimdiden emeği geçecek olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle pandemi ile mücadele ettiğimiz bu dönemde, çiftçilerimize ve tarıma yapılan her yatırım çok değerli ve önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.