Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harekatı destekliyoruz

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ’i temizlemek amacıyla başlattığı askeri harekâtı desteklediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:33
Kaynak: İHA
Harekatı destekliyoruz

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada TSK önderliğinde sürdürülen Fırat Kalkanı harekâtının bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi ve Ortadoğu Coğrafyasında barışın yeniden tesis edilmesi adına büyük önem arz ettiğini söyledi.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine sınır komşusu olan Cerablus’un terör örgütünün Türkiye ile doğrudan temas kurduğu Suriye topraklarındaki son nokta olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, “ Ülkemizin ulusal güvenliğinin korunması ve dünyanın terör belasından arındırılması için Suriye topraklarında yuvalanan tüm terör örgütlerinin tek tek temizlenmesi gerekiyor. Bu bağlamda TSK’nın Cerablus’a yönelik başlattığı temizlik harekâtı bu sürecin en önemli ayağını oluşturmaktadır” diye konuştu.

Özellikle Gaziantep’in sınır güvenliğinin tam olarak sağlanması adına başlatılan ve koalisyon güçlerinin de destek verdiği Fırat Kalkanı harekâtının sonuna kadar arkasında ve destekçisi olduklarını belirten Tiryakioğlu, bu yolda tüm imkânlarını seferber etmeye de her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Harekâtta görev alan tüm TSK mensuplarına vatani görevlerinde üstün başarılar dileyen Tiryakioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“TSK’nın Cerablus ’ta yürüttüğü terör örgütlerini süpürme operasyonunun büyük bir başarıyla amacına ulaşacağına inancımız tam. Yüce Allah şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Ensar ülke Türkiye’nin yıllardır kan ve gözyaşının dinmediği bu coğrafyada başlattığı büyük temizlik harekâtı, mazlum halkların yaşadığı bu topraklara inşallah yeniden barışı ve huzuru getirecektir. Ortadoğu’da yuvalanan terör örgütlerinin yok edilmesi aynı zamanda tüm Dünyada terör defterinin de uzun yıllar tarihe karışmasına katkı sunacaktır. Bu nedenle ülkemizin başlattığı ve kararlılık yürüttüğü bu harekâta tüm dünya uluslarının destek vermesi ve gerekli fedakârlığı göstermesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki terör sadece bu coğrafya için değil tüm dünya için büyük bir tehlikedir ”diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.