Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Harflerin sırrı" sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Demet- Cengiz Çetindoğan'ın, 1997 yılından bu yana sevgi ve aşk ile bir araya getirdikleri hat koleksiyonlarından özel bir seçki, "Harflerin Sırrı" isimli sergi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2017 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:35
Kaynak: İHA
"Harflerin sırrı" sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası'nda olunduğunu hatırlatarak, İslam'ın sevgi ve barış olduğunu söyledi.

Hüsn-ü Hat'ın yazılma sebebini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"İslam Hüsn-ü Hat ile bir sanat olduğunu da göstermiştir. İnsanoğlu insanlık tarihi kadar eski bir geçmişte anlatmayı ve aktarmayı çok önemsemiş ve yazıyla beraber bu çok daha güçlü hale dönüşmüş yazının bulunmasıyla. Özellikle Kuran'ı Kerim Mısır'da okunmuş, İstanbul'da yazılmıştır. İstanbul'da yazıldığının en büyük göstergesi bu eserler. Özellikle Osmanlı döneminde yükselme döneminde padişahların sanata, Hüsn-ü Hat'a ne kadar kıymet verdiklerini gösteren çok güzel eserler içeride."

Demet Sabancı Çetindoğan ve eşi Cengiz Çetindoğan'a eserlerden dolayı teşekkür eden Şahin, eserlerin, özel koleksiyonlarla çok güzel eserlerin toparlanabileceğinin bir göstergesi oldunu kaydetti.

 

Demet Sabancı Çetindoğan da Harflarin Sırrı sergisini ilk defa Anadolu'ya taşıdıklarını belirterek, ilk durağın Gaziantep olduğunu aktardı.

Hüsn-ü Hat sergisinde 15.yüzyıldan birçok önemli hattatların Hafız Osman gibi değerli hattatların eserlerinin mevcut olduğunu bildiren Çetindoğan, "Gerçekten bunlar bizim kültürümüz, geçmişimiz. Bunları anlamak, öğrenmek çok önemli. Gelecek nesillerin bunları öğrenmesi için işte bu sergiler çok anlamlı." dedi.

Konuşmaların ardından Şahin ve beraberindekiler serginin açılışını yaparak, sergi alanını gezdi. Eserleri tek tek inceleyen Şahin, eserler hakkında da bilgi aldı.

Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel ve çok sayıda vatandaşın katıldığı sergi, 9 Mayıs 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecektir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.