Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanat bahçesi Avrupa'nın üçüncü büyüğü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yönetimindeki çalışmalarla kentin buram buram tarih kokan mekanları, yeniden canlandırıldı. Kadın eli değen Gazi şehrin, yer altı ve yer üstü zenginlikleri patladı, adeta tarih fışkırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2019 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 10:47
Kaynak: İHA
Hayvanat bahçesi Avrupa'nın üçüncü büyüğü

Sadece Gaziantep’e değil tüm bölgeye ve Türkiye’ye hizmet eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, yılda 3,5 milyon ziyaretçisiyle şehrin gözbebeği oldu. Burç Ormanı içerisine kurulan Dünya’nın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olan Hayvanat Bahçesi,

1000 dönümlük bir alanda kuruldu. Ziyaretçiler, hayvanat bahçesi içerisinde bulunan tren ve nostaljik faytonla,hayvanat bahçesinin tamamını kolayca gezme fırsatı buluyor.

TÜRKİYE’DE İLK: SAFARİ PARK

Doğurganlık, hijyenik ve çeşitlilik kategorisinde dünyada önde gelen hayvanat bahçesinde, Türkiye’nin ilk Safari Parkı, 150 dönüm arazi üzerine inşa edildi. 25 türden yaklaşık 250 hayvan, serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülen park, ziyaretçilerine Afrika'ya gitmeye gerek kalmadan safari imkanı sunuyor. Parkta, kızıl geyik, alageyik, ceylan, karaca, dağ keçisi, tibet öküzü, manda, deve, kanguru, lamalar, deve kuşu, zebra gibi bir arada yaşayabilen hayvanlar, doğal ortamlarına kavuştu. Safari Parkı vatandaşlar, özel tasarlanan araçlara binerek, arada tel örgüler olmadan görme fırsatı buluyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.