Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hemşireler haklarını iyi bilmeli"

Türkiye MS Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ulaş Sayğıdar, Gaziantep'te gerçekleştirilen Multipl Skleroz Hemşire Sempozyumunda hasta hakları, hemşirelerin hukuksal sınırları ve yükümlülükleri ile ilgili bir sunum yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2018 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 22:30
Kaynak: İHA
"Hemşireler haklarını iyi bilmeli"

MS hastalığının 2013 yılındaki değişiklikle malulen emeklilik yönetmenliğine girdiğine dikkat çeken Gaziantep Barosu Avukatlarından Ulaş Sayğıdar, "Hastaların, hasta hakları, sosyal güvenlik mevzuatı ve iş hukukuyla ilgili konularda sağlık çalışanlarından beklentileri ve talepleri olabilmektedir. Sağlık çalışanlarının bu tür sorulara hazırlıklı olmaları gerekmektedir" dedi. Multipl Skleroz (MS) hastalarına özgü mevzuat ve uygulamalarla ilgili hemşirelere hukuki bilgiler veren Av. Sayğıdar, ayrıca hemşirelerin hukuki, cezai ve disiplin sorumluluğuyla ilgili karşılaşabilecekleri durumlarda yapılması gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.

Divan Otel'de düzenlenen sempozyumun gayet verimli geçtiğini ifade eden Av. Ulaş Sayğıdar, şöyle devam etti: "Sempozyumumuz son derece başarılı ve verimli geçti. Sempozyumda yaptığım sunumun ardından hemşirelerden çok sayıda soru geldi. Sağlık çalışanlarının hukuksal korumaya yönelik ciddi talep ve merakının olduğunu gözlemledim. Sağlık çalışanları, görevlerini yaparken disiplin sorunları, cezai sorumluluk ve tazminat sorumluluğu anlamında birçok sorunla karşılaşmaktadır. Hemşirelerin haklarını ve sorumluluklarını iyi bilmesi gerekmektedir. Hukuki bir durumda doğru bilgiye sahip olmaları ve doğru adımlar atmaları kendilerinin yararına olacaktır. Böylesine güzel bir sempozyumun Gaziantep'te düzenlenmesinden dolayı organizasyon komitesine teşekkür ederim."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.