Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde kurulan kapana ve dur ihtarına rağmen kaçmayı başaran 8 kişilik hırsızlık çetesi Jandarma Trafik Tim Komutanı Ümit Gürdoğan tarafından çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 01:20
Kaynak: İHA
Hırsızlık şebekesi çökertildi

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Kom Şube ekipleri ile Nizip Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Gaziantep'in Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerinde organize şekilde hırsızlık yapan şebeke üyelerinin bulunduğu bir otomobil takip altına alındı. Jandarma ekipleri tarafından Turnalı mevkisinde oluşturulan kontrol noktasında yapılan dur ihtarına rağmen kaçan F.Ö idaresindeki 27 ADK 265 plakalı aracın durdurulabilmesi amacıyla Nizip ilçe girişinde kontrol noktası oluşturularak yola kapan kuruldu.

KOŞARAK ŞEBEKE ÜYELERİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Yolda içerisinde 7 kişinin bulunduğu aracı fark eden Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı 18. Trafik Tim Komutanı Uzman Jandarma 6. Kad. Çavuş Ümit Gürdoğan, şebekenin bulunduğu aracı takip etmeye başladı.

Kapandan geçen ve lastikleri patlayan araç, bu kez ters şeride girerek kaçmaya çalıştı. Kapandan son anda yaptığı manevra ile kurtulmayı başaran TİM Komutanı Ümit Gürdoğan ise aracın peşinden ters şeride girdi. Şebeke üyelerinin içerisinde bulunan araca çarparak durdurmayı başaran Ümit Gürdoğan, araçtaki şahısların yayan olarak kaçmaya başlamasının üzerine ise bu kez koşarak şahısların peşine düştü.

İLK ŞAHSI ARACIN İÇERİSİNE KİLİTLEDİ

Şahısların peşinden koşan Gürdoğan, kaçan 7 kişiden birini yakalamayı başardı. Uzman Çavuş Gürdoğan, yakaladığı şahsı şebeke üyelerinin terk ettiği aracın içerisinde kilitledi. Aracın başına çevredeki vatandaşlardan nöbetçi bırakan TİM komutanı Gürdoğan, diğer şahısların peşinden koşmaya devam etti.

İKİNCİ ŞAHSI, KELEPÇELEYİP YERE YATIRDI

Gürdoğan, şahıslardan birini daha kıstırarak yakaladı. Şahsı yere yatıran Gürdoğan, ellerini arkadan kelepçeleyerek başına ise yine çevredeki vatandaşlardan birini bıraktı. Şahısları yakalamak için peşlerinden takibe devam eden Ümit Gürdoğan, yolda bir güvenlik görevlisine rastladı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN KELEPÇESİNİ ALDI

Gürdoğan, bu güvenlik görevlisinin kelepçesini alarak, peşinden gelmesini istedi. Gürdoğan, 3. şahsı da yakalayarak kelepçeledi. Bu şahsı da güvenlik görevlisine teslim eden Uzman Çavuş Ümit Gürdoğan, yorgunluğuna rağmen pes etmedi. Kilometrelerce şahısların peşinden koşan ve bitkin düşen Gürdoğan, yoldan geçen bir motosikleti durdurarak, dördüncü şahsın peşine düştü.

SON ŞAHSIN ELLERİNİ ÇAMAŞIR İPİYLE BAĞLADI

Motosikletin arkasında şahsın kaçtığı yöne doğru hareket eden Gürdoğan, dördüncü şahsı da yakalamayı başardı. Gürdoğan, bu kez ise çevrede bulunan bir evin balkonundaki şahsa seslenerek, ip istedi. Balkondaki şahsın attığı çamaşır ipi ile şahsın elini bağlayan Tim Komutanı Gürdoğan, diğer 3 kişinin ise izini kaybetti.

BİTKİN DÜŞEN TİM KOMUTANI HASTANEYE KALDIRILDI

Yorgun ve bitkin düşen Uzman Çavuş Gürdoğan, peşinden gelen ekiplere yakaladığı 2'si kadın 4 şahsı teslim ettikten sonra Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sarf ettiği efor nedeniyle bitkin düşen Gürdoğan, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. 43 yaşındaki Ümit Gürdoğan'ın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

ZANLILAR BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI

Yakalanan zanlılar da yapılan sorgu ve alınan ifadelerinin ardından sağlık raporu için Nizip Devlet hastanesine götürüldü. Zanlılar ise yakalanmanın hıncını ise hastane önünde kendilerini görüntüleyen gazetecilerden hıncını almaya çalıştı. Zanlılar, görüntü çeken basın mensuplarından çekim yapmamalarını söyleyerek, darp etmeye çalıştı.

Trafik Tim Komutanı Ümit Gürdoğan tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilen zanlılardan sürücü Ferhat Ö., Mine Ö. (31), Suna Ö.(41) ve Mehmet Ö.(45), sağlık raporunun ardından adli makamlara sevk edildi

Öte yandan şebekenin kaçmayı başaran 4 şahsın da kimliğinin belirlendiği öğrenilirken ekipler bu şahısları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.