Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmetliler memur kadrosu istiyor

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, yardımcı hizmetler sınıfında olup da memur gibi çalışan sağlık personelinin idari hizmetler sınıfına geçirilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:58
Kaynak: İHA
Hizmetliler memur kadrosu istiyor

ADİL OLMAYAN BİR UYGULAMA

Hizmetli kadrosundaki personelin yıllardan beri devam eden mağduriyetinin önlenmesini isteyen Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, "Bugün kamu kurumlarındaki hizmetliler memur olarak çalıştırılıyor. Çünkü hizmetlilerin yaptığı işler taşeronlara yaptırılıyor. Çalışanlar yaptığı işin karşılığı olan kadronun mali ve özlük haklarına sahip olmalı. Adil olmayan bu durumun son bulmasını ve hizmetli kadrosundaki arkadaşlarımızın genel idari hizmetler sınıfına alınmasını istiyoruz" dedi.

MAĞDURİYET ÖNLENMELİ

Hizmetlilerin memur kadrosuna alınmasının kamu kurumlarındaki çalışma barışının sağlanmasına olumlu katkı yapacağına da dikkat çeken Başkan Arayıcı, şöyle devam etti: "Hizmetliler memur gibi çalışıp hizmetli maaşı alıyor. Aynı odada aynı işi yapan personelin mali ve özlük hakları arasında çok büyük farkların olması işyerinde çalışma barışına olumsuz etki yapıyor. Fiili olarak memur görevi yapan yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idari sınıfına alınması ile birlikte yıllardır devam eden bir mağduriyet son bulacaktır."

HEMŞİRE VE EBENİN VEKİLİ OLMAZ

Vekil ebe ve hemşirelerin de kadroya alınması gerektiğini söyleyen Başkan Arayıcı, "Hemşirenin ve ebenin vekili olmaz, aslı olur" dedi. Başkan Arayıcı, Sağlık-Sen olarak vekil ebe ve hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı elemanlarına kadro verilmesi gerektiği belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ücra köylerde, beldelerde her türlü olumsuz şartlara rağmen fedakarca hizmet veren vekil ebe, hemşire ve aile sağlığı elemanlarına kadro verilmesini istiyoruz. Sağlık-Sen Genel Merkezimiz de bu konuda yoğun bir çalışma sürdürüyor. Kısa süre önce kamuda çalışan taşeronlar kadroya alındı. Şimdi hükümetimizden aynı duyarlılığı vekil ebe ve hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı elemanları için de istiyoruz. Yıllardır bir çok mali ve özlük haklarından mahrum bir şekilde ancak fedakarca hizmet veren bu sağlık personellerine emeklerinin karşılığını vermek gerekiyor."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.