Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ 2022 MEZUNLARININ GAZİANTEP ORYANTASYONU

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2018 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:16
Kaynak: İHA
HKÜ 2022 MEZUNLARININ GAZİANTEP ORYANTASYONU

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) aralarına yeni katılan öğrencilerine özel yaptığı oryantasyon (yeni öğrencilerin üniversite hayatına adaptasyonu), programının en sonuncusu olarak düzenlediği Gaziantep’i ve tarihi yerlerini tanıtma amacı güden bir gezi düzenledi.

HKÜ ailesine yeni katılan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programının sonuncusu kapsamındaki “Gaziantep Kültür Gezisi Etkinliği” yoğun ilgi ve katılım ile gerçekleştirildi.

HKÜ’ye yeni kayıt yaptıran öğrencilere; Gaziantep’e ve şehir yaşamına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, şehrin yapısına ve olanaklarına hızla adapte olmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen gezi etkinliği, yeni üniversitelilerden büyük ilgi gördü.

ÖĞRENCİLER GAZİANTEP’İN KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASI İLE TANIŞTI

HKÜ’ye yeni katılan öğrenciler, ilk ziyaretlerinde Gaziantep savunması kahramanlarının kurtuluş mücadelesini, Cumhuriyet dönemi Gaziantep'inin 3 boyutlu bir sunumunu ve Atatürk'ün Gaziantep'e geldiğinde öğretmenevi balkonundan yaptığı konuşmanın elektronik robotla ve Ata'nın kendi sesiyle canlandırıldığı gösteriyi izlediler. Antep Halkının düşman işgaline karşı direniş öyküsü figürlerinin yer aldığı Panorama Müzesini ziyaret eden öğrenciler gezinin devamında Gaziantep Emine Göğüş Mutfak müzesiyle en lezzetli yemekleri ve “Antep Yemek Kültürü”nü yakından tanıma imkanı bulurken, Türkiye’de ayakta kalabilen kalelerin en güzel örneklerinden birisi olan Gaziantep Kalesinde şehri tepeden izleme fırsatı buldular. Son olarak Gaziantep’in tarihini daha iyi görünür kılan Kültür Yolunu dolaşan öğrenciler, tüm gün süren gezide Gaziantep’in kültürel mirası ve tarihi dokusu ile tanışma fırsatı yakaladılar.

HKÜ Oryantasyon Günleri kapsamında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere katılan yeni öğrenciler, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin sıcak aile ortamına katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek yapılan etkinliklerin kendilerine çok faydalı olduğunu belirttiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.