Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ 6. Uluslararası Kerpiç Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Bu yıl altıncı kez düzenlenen Uluslararası Kerpic’18 Konferansı " Back to Earthen Architecture " başlığıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:09
Kaynak: İHA
HKÜ 6. Uluslararası Kerpiç Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Bu yıl altıncı kez düzenlenen Uluslararası Kerpic’18 Konferansı " Back to Earthen Architecture " başlığıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin modern bilgi ve becerilerle donatılması, akademisyenlerin ve alanında uzman kişilerin bulgu ve deneyimlerini paylaşmaları amacıyla gerçekleştirilen kongreye; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Bakbak, Gaziantep AFAD İl Müdürü Sinan Atakan, protokol üyeleri  ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“SON YILLARDA KERPİÇ KULLANIMI ARTIYOR”

Konferansın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Kerpicin tarihte bilinen en eski birkaç yapı malzemesinden birisi olması, üstelik gelişimini bugüne kadar tamamlamayarak, ar-ge gelişimine devam etmesi, tek bir konferansa sığmayacak kadar geniş bir yelpazesi olduğu anlamına gelmektedir. Son yıllarda kerpicin kullanımı tüm dünyada artış göstermiştir. Bu artışın sebebi çevre dostu ve sağlıklı yapı gerekliliğinin farkındalığıdır. Bu bağlamda kerpiç yapıların, sahip olduğu olumlu özelliklerden günümüzde de faydalanmak amacıyla, bu yapı kültürünün yeni teknolojilerle desteklenip geliştirilmesi, çağdaş inşaat sektörüne kazandırılarak kullanım alanının artırılması önem arz etmektedir” dedi.

Doğal ve sürdürülebilir bir yapı malzemesi olan kerpicin Türkiye ve dünyadaki yapı mirasının korunmasının önemini belirten Yılmaz: “Bu malzemenin yeniden gündeme getirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturarak kullanım alanının genişletilmesini temenni ediyorum. Konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarıyla devam eden programda protokol üyeleri kerpiç yapıların ve günümüzde teknoloji ile birleşiminin önemine dikkat çekti.

40 BİLDİRİ İLE KERPİÇ YAPI VE TEKNOLOJİ

Alanında uzman kırka yakın konuşmacının bildirisini sunduğu konferansta; Toprak Mimarisi ile Konut İçin Büyük Talebi Çözme, Dünya Mimarlık Mirasının Sosyal, Kültürel, Turistik Yeniden Kullanımı, Toprak Mimarisinde Ticari Gelişim, Toplumun Geleneksel Miras Değerindeki Değişiklikler, Dünyada Gelişmiş İnşaat Teknikleri (Kerpiç), Toprak Evler İçin Standartlar ve Kurallar, Araştırmalarda İlerlemeler (Kerpiç) konuları yer aldı.

Kerpiç yapıların geliştirilebilirliği, avantajları ve dezavantajlarının uluslararası olarak tartışıldığı konferans sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi. Konferans toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.