Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ KÜTÜPHANESİNDE DÜNYA İLE EŞ ZAMANLI BİLGİYE ULAŞIM

Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen yayın evlerine ait kitap dergi ve veri tabanlarına sahip HKÜ Kütüphanesi, eğitim ve araştırma programlarının ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2020 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:17
Kaynak: İHA
HKÜ KÜTÜPHANESİNDE DÜNYA İLE EŞ ZAMANLI BİLGİYE ULAŞIM

Koronavirüs salgınında güçlü teknik alt yapısı ile öğrencilerine sağladığı uzaktan öğretimle de ön plana çıkan HKÜ, öğrencilerini zengin veri tabanları ile araştırmaya teşvik ediyor.

KÜTÜPHANE OTOMASYONU İLE KAYNAKLARA 7/24 ERİŞİM

Tüm dünya ile eş zamanlı bilgiye ulaşımın sağlandığı HKÜ Kütüphanesi’nde kullanılan “Kütüphane Otomasyonu” sayesinde, kütüphane web sayfası aracılığı ile internet üzerinden çevrimiçi (online) kütüphane kataloğu, e-veri tabanları ve diğer e-kaynaklara erişim sağlanabiliyor. Geniş kitap ve yayın ağına sahip HKÜ Kütüphanesi; e-veri tabanları, e-kitaplar, e-dergiler ve multimedya (CD, VCD, DVD, vb.) türünden 36 veri tabanını içinde barındıran zengin koleksiyonu ile öğrencilerine dijital mecrada destek veriyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin eğitim ve öğretim araştırma politikasına uygun olarak hizmet veren Kütüphanede, kutuphane.hku.edu.tr web sayfası üzerinden akademik ve güvenilir bilgi kaynaklarına 7/24 erişilebiliyor. Bütün bunlara ilaveten çevrimiçi (online) danışma hizmeti de sunan HKÜ Kütüphanesinde, kişilerin kütüphane hesapları üzerinden ödünç takibi, kitap ayırtma, süre uzatımı, kitap siparişi, diğer üniversite kütüphanelerinden kitap isteme gibi işlemler de yapılabiliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.