Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ öğrencileri CO-OP ile bir adım önde

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2019 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:42
Kaynak: İHA
HKÜ öğrencileri CO-OP ile bir adım önde

Gaziantep’te bölgenin ilk vakıf üniversitesi olarak bilim, sanat, kültür, spor, teknoloji ve inovasyon ışığında kurulan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ); 7 fakülte, 25 bölüm, 1 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu ile Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alıyor. 

Üniversite-iş dünyası koordinasyonuyla ön plana çıkan HKÜ, fakülte ve bölümlerinde uyguladığı CO-OP (Cooperative Education) modeli ile öğrencilerine iş dünyasının kapılarını açıyor. Öğrencilerine mezun olmadan önce Türkiye’nin en önemli projelerinde ve prestijli kuruluşlarında deneyim imkanı sunan HKÜ, bu model ile öğrencilerin kariyerlerinde hedefledikleri iş hayatına bir adım önde başlamasına olanak sağlıyor.

PRESTİJLİ KURULUŞLARDA CO-OP İLE MESLEKİ DENEYİM

Üniversite-iş dünyası birliğinin en etkin olduğu model CO-OP ile iş hayatına başlayan öğrenciler, hem güncel uygulamalar ışığında donanımlı biçimde yetişiyor hem de üniversitede aldıkları teorik bilgileri, sanayi ve iş dünyasında uygulamaya döküyor.

HKÜ Mühendislik Fakültesinin tüm bölümlerinde, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin İşletme, İktisat ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinde uygulanan bu sistem ile öğrenciler derslerini 3,5 (7 dönem) yılda tamamlayıp, kalan son döneminde ise sektörde çalışarak iş yaşamına bir adım önde başlıyor. TRT, Havelsan, Gaziantep Organize Sanayi, Kalyon Garaj ve HKÜ Radyo gibi prestijli kuruluşlar ve sanayi işletmelerine staja gönderilen öğrenciler, mesleki deneyim elde ediyor.

ÖĞRENCİLER SEKTÖRDE TECRÜBE EDİNİYOR

Uluslararası akreditasyona sahip kaliteli dil eğitim sistemi, etkili sınıf danışmanlığı, erişilebilir yönetimi ve interaktif uygulamaları ile geleceğin yetişmiş insan gücünü ekosisteme dahil etmek için tüm olanaklarını seferber eden HKÜ, öğrencinin lisans eğitimi sırasında bir iş yerinde çalışmasına dayalı olarak uygulanan CO-OP eğitim sistemi ile çalışma hayatını bütünleştirerek üniversite- iş dünyası entegrasyonunu sağlıyor. Çalışma hayatına erken giren öğrenciler, mezun olduktan sonra iş yerindeki öğrenme süresini en aza indirirken bu süreçte tecrübe ve çevre de ediniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.