Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ öğrencileri çocuk gelişimi öğrenci kongresinde

Başarılarına yenilerini ekleyerek büyümeye devam eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerinin başarılarıyla da ismini farklı alanlarda duyuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:42
Kaynak: İHA
HKÜ öğrencileri çocuk gelişimi öğrenci kongresinde

Alanında birçok verimli projelere imza atan HKÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından organize edilen “4. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresi’ne” katıldı.

TEMA; GÖÇ VE ÇOCUK OLDU

HKÜ Akademisyenleri; Yrd. Doç. Dr. Zehra Kılıç Özmen, Öğr. Gör. Neşe Uygun, Öğr. Gör. Sakine Hakkoymaz ve Arş. Gör. Nurgül Çakmak önderliğinde hazırlanan sözlü bildirilerle öğrenciler Hasan Kalyoncu Üniversitesini temsil etti. Konya Selçuk Üniversitesinde gerçekleşen kongrede HKÜ öğrencileri; "Bir Göç Romanı Olan Uçurtma Avcısında Göç ve Çocuk", " Göç ve Çocuk Sinemadan Topluma Yansıyanlar", " Göçle Gelen Çocukların Yaşadıklarının Sosyokültürel Açıdan İncelenmesi" başlıklı bildirilerini sundu. Ana teması “Göç ve Çocuk” olan kongrede sözlü bildirilerin yanı sıra serbest bildiri, poster, alandaki yenilikler ve araştırmalar da yer aldı. Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin katıldığı kongrede; çocuğun gelişimi, korunması ve eğitimi gibi pek çok alan hakkında bilgiler de konuşuldu.

“ÇEVREMİZDE GELİŞEN OLAYLARA DUYARLI OLMALIYIZ”

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren öğrenciler: “Böyle bir kongreye katılmak bizim için onur verici. Çevremizde gelişen olaylara duyarlılık göstermemiz gerekir. Bu en başta insani bir sorumluluktur. Son zamanlarda ülkemizin güneyinde gelişen olaylar ve yaşanan göç en çok çocukları etkilemektedir. Böyle bir konuyu gündeme getirerek bizlerin de fikir ve önerilerimizi paylaşmamızı sağlayan bir kongre oldu” diyerek teşekkürlerini dile getirdi. Üç gün süren kongreye HKÜ’den sekiz öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.