Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ, üniversiteyi keşfetmek isteyenlere kapılarını açtı

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2021 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:20
Kaynak: İHA
HKÜ, üniversiteyi keşfetmek isteyenlere kapılarını açtı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Üniversite yaşamını merak eden ve YKS 2021’e hazırlanan aday öğrenciler ile 2020 yılında il dışındaki üniversitelere yerleşen, fakat Koronavirüs Pandemisi nedeniyle üniversite yaşamıyla henüz tanışamayanlara kampüsünün kapılarını açtı. 

“Üniversiteyi Keşfet!” sloganı ile başlatılan proje ile, yüzyüze ve çevrimiçi eğitimi içeren tercihli bir "HİBRİT” Eğitim-Öğretim Modelini başarılı Koronavirüs Pandemisinin başından beri başarılı bir şekilde uygulayan HKÜ, geçen yıl farklı şehirlerdeki üniversitelere yerleştiği halde COVID-19 nedeniyle yaklaşık bir yıldır sadece çevrimiçi eğitim yapan kendi üniversitelerine gidemeyen ve bu nedenle üniversite ortamına özlem duyan üniversitelileri ve üniversite yaşamı ile henüz tanışamayan üniversite adaylarını kampüste buluşturdu. Türkiye’nin dört bir yanında öğrenim gören üniversite öğrencilerini ve üniversiteye hazırlanan aday öğrencileri bir araya getirerek bir ilke imza atan HKÜ’nün kendi öğrencileri de bu büyük buluşmada mihmandarlık yaparak, misafirlerini HKÜ’nün yeşil, çevreci, teknolojik ve hibrit üniversite yaşamı ile tanıştırdı. Kampüse gelen misafir üniversite öğrencileri ve üniversite adayları, pandemi koşullarına ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kampüs turu yaparak, HKÜ’nün hibrit eğitim modelini, derslik ve laboratuvarları ile sosyal tesislerini yerinde gördü.


GENÇLERİMİZİ VE ADAYLARIMIZI HKÜ’YE BEKLİYORUZ


Türkiye’nin dört bir yanında okuyan üniversite öğrencileri ile üniversite adaylarının ziyareti ile ilgili heyecan ve memnuniyetini dile getiren HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, öğrencilere HKÜ’de pandemi döneminde başarı ile uygulanan tercihli “HİBRİT” Eğitim-Öğretim modeli ile ilgili bilgiler verdi.

 

Pandemi döneminde de, tüm tedbirlere uyarak yüzyüze eğitimden de vazgeçmediklerini ifade eden Prof. Dr. Dereli; “HKÜ Kampüsü pandemi döneminde Türkiye’deki en canlı kampüslerden biri oldu. Kampüsümüz nefes alan ve aldıran bir kampüs. Derslerimiz dershanelerimizde veriliyor, yüzyüze devam ediliyor ve canlı olarak video-konferans sistemi ile çevrimiçi olarak da uzaktan takip edilebiliyor. Kampüsümüzde entegre bir HES kodu uygulaması var ve hijyene çok dikkat ediyoruz. Karma bir şekilde; eğitim-öğretim, ama aynı zamanda bilimsel araştırma çalışmaları da devam ediyor. Bu dönemde 1036 öğrencimizin TEKNOFEST 2021’e başvuru yapması bunun en önemli göstergesi. Kampüsümüz tüm öğrencilerimize açık. Gençlerimizi, üniversite adaylarımızı HKÜ’ye bekliyoruz. Diğer üniversitelerin öğrencileri de gelip kütüphanemizi, laboratuvarlarımızı kullanabiliyor. Şimdi yeni ve süreklilik arz eden bir proje başlattık. Kampüsümüzü yerinde görmek isteyen ve HKÜ’yü merak eden öğrenciler web sayfamızdan başvuru yapabiliyor. Buna istinaden gerekli organizasyonu yapıyor ve pandemi kurallarına uygun şekilde gruplar halinde üniversitemizde ağırlıyoruz”  şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.