Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’de 10 Kasım töreni

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Ulu Önder Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümünde; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:31
Kaynak: İHA
HKÜ’de 10 Kasım töreni

Tören için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı. HKÜ akademik, idari personeli ve öğrenciler tören için rektörlük önündeki alana geldi. Çok sayıda personelin katıldığı törene ilgi büyüktü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen’in, tören alanına gelişiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anıldı ve tören başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 79. Yıldönümü için yapılan törende Rektör Yardımcısı Sözen, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının ardından Sözen’in, konuşmalarıyla tören son buldu.

“YENİ TOPLUMUN OLUŞUMUNDA ÇOK EMEK SARF ETTİ”

Törende konuşma yapan Sözen: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet kurulurken yeni bir devlet, yeni bir kültür oluşturulurken özellikle üniversite konularına da ziyadesiyle önem vermiştir. Kültür konusunda sosyolog Ziya Gökalp’ten ilham alan Ulu Önder, yeni toplumun oluşumunda çok emek sarf etti. 10. Yıl nutkunda özellikle bir ülkenin refah seviyesine ulaşması ve kültürün muasır medeniyetler seviyesine ulaşması onun en önemli hedeflerinden biriydi. Atatürk, 1933 yılında dördüncü dönem üçüncü yasama yılı meclisinde yapmış olduğu bir konuşmada, Türkiye’de çok az sayıda olan üniversiteler konusuna çok önem vermiş ve üniversitelerin asla ihmal edilemeyecek ve yarım yamalak tedbirlerle kurumsallaşamayacak kurumlar olduğunu belirtmişti ve bu yolda da yeni reformların başlatılmasını dile getirmişti.” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.